Brandvarnare

En brandvarnare är den billigaste och mest effektiva livsförsäkring som finns. Ett bra brandskydd uppnås genom en kombination av rätt typ och tillräckligt antal brandvarnare.

Välj mellan dessa brandvarnare:

  • En rökvarnare upptäcker rökutveckling i ett tidigt skede och rekommenderas till vardagsrum, hall och samtliga sovrum. Observera att en vanlig bostad bör alltså utrustas med flera rökvarnare.
  • En temperaturvarnare reagerar när temperaturen stiger snabbt, vilket är karakteristikt vid bränder. En temperaturvarnare är ett bra komplement till en rökvarnarere som inte fungerar så bra i dammiga, fuktiga och smutsiga miljöer. Temperaturvarare rekommenderas därför till kök, vind, källare och garage.
  • En kolmonoxidvarnare reagerar när det bildas den mycket giftiga gasen kolmonoxid. Eftersom kolmonoxidförgiftningar dödar lika många människor som bränder varje år, rekommenderas kolmonoxidvarnare till både rummet där eldstaden eller kaminen befinner sig och till samtliga sovrum.
  • En gasvarnare reagerar på osynliga men brand- och explosionsfarliga gaser som flaskgas (gasol), LPG-gas (butan, propan etc), LNG-gas, stadsgas, naturgas, med mera och slår larm långt innan koncentrationen blivit så hög att fara för explosion föreligger. En gasvarnare rekommenderas till utrymen där det används gas.

Sammankopplingsbara brandvarnare för att alla ska höra larmet

För att säkerställa att larmet hörs i tid, även i en större bostad, vid stängda dörrar och/eller vid nedsatt hörsel, rekommenderas alltid sammankopplingsbara brandvarnare. Om en brandvarnare i ett system av sammankopplade brandvarnare larmar, larmar nämligen alla brandvarnare i systemet. Dessutom kan sammankopplingsbara brandvarnare kompletteras med viktig tillbehör som kontrollpanel, lågfrekvenssirén, stroboskop och vibrationskudde.

Vill du ha mer hjälp avseende rätt val och placering av brandvarnare, läs gärna vår guide om brandvarnare.

Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 1-32 av 67

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 1-32 av 67

Sida
per sida
Sätt fallande sortering