Brandstegar

Se till att vara säker oavsett vilket våningsplan du befinner dig på och skaffa en brandstege till husets övervåning. Om det börjar brinna bör man se till att utrymma bostaden så snabbt som möjligt. Är det inte möjligt att ta sig ut genom huvudentrén kan en brandstege eller räddningslina via ett fönster eller balkongen vara räddningen.

Behöver du räddningslina eller brandstege?

Var noga med att mäta upp vilken längd du behöver. Som tummregel behöver du ca 2,5 - 3,5 meter per våningsplan, beroende på takhöjden i din bostad. Brandstegar lämpar sig till övervåningen i en villa och lägre våningsplan i flerfamiljhus. Räddningslinor kan användas även på högre våningsplan (upp till 52 meter). 

Våra olika brandstegar och räddningslinor

Vi erbjuder brandstegar som passar bland annat tvåvåningshus där familjen enkelt klättrar ner från den övre våningen för att ta sig i säkerhet utanför huset. Stegarna för tvåvåningshus är smidiga att hänga över fönsterkarmen och dess avståndshållare gör att det förenklar nedklättringen. IF Säkerhetsbutik erbjuder även längre brandstegar, som är lätta och smidiga och klarar en hög belastning. Skulle man behöva en annan utrymningsutrustning i nödsituationer, så kan vi också rekommendera en räddningslina. Fördelen med räddningslinan är att den är liten och smidig och därmed enkel att ha med sig på resan. Dessutom fungerar den extra bra för höga byggnader dit inte brandstegarna räcker. 

Visa som Rutnät Listvy

7 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering
Visa som Rutnät Listvy

7 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering