Brandskydd

Närmare 100 människor omkommer och betydligt fler skadas allvarligt i bränder varje år. Med rätt kunskap och rätt brandskyddsprodukter kan du effektivt skydda dig, dina nära och kära samt ditt hem från brand. Öka brandskyddet genom att säkerställa att du har följande brandskyddsprodukter i hemmet, samt att alla i familjen har rätt kunskap.

  • Installera en eller fler brandvarnare 
  • Placera en eller fler brandsläckare på lättillgängliga platser i hemmet
  • Skaffa brandfilt till köket och TV-rummet
  • Utrusta bostaden med en brandstege, om du inte bor på bottenvåning.
  • Samla hela familjen, både barn och vuxna, och se över hur man bör agera om det börjar brinna, hur man bäst släcker elden och hur man snabbast tar sig ut ur bostaden i en nödsituation.

Så släcker du branden i ditt hus eller lägenhet

Skulle det inträffa en brand, så gäller det att upptäcka detta snabbt. Eldens framfart kan variera i hastighet; ibland kan det pyra i flera dagar innan branden tar fart, men oftast sprids elden mycket snabbare än så på grund av förekomsten av syntetmaterial och plaster i hemmet. Därför behöver man fatta rätt beslut snabbt där alla i familjen vet hur man ska agera. Det finns två grundläggande saker att fokusera på när en brand uppstår; kylning och kvävning. Detta kan man göra med olika medel, som du kan läsa mer om i vår guide om brandsläckning. I denna guide kan du också lära dig mer om brandteori, brandklasserna och släckmedel, såsom brandfilt och brandsläckare etcetera. 

Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 1-32 av 149

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 1-32 av 149

Sida
per sida
Sätt fallande sortering