Hänglås ABUS Rock 83/60 HB60 Klass 3 för oval låscylinder

ABUS Rock 83/60 HB60 är ett kraftigt hänglås med en bygelhöjd på hela 60 mm som är godkänt i klass 3 och har en speciell NanoProtect-ytbehandling, vilket gör att det inte korriderar och därmed lämpar sig till extrem krävande förhållanden.

En stor fördel med samtliga hänglås i ABUS Rock 83/60-serien är att de låses med vanliga ovala låscylinder, vilket innebär att man kan få hänglåset med en låscylinder som passar till sina befintliga nycklar till hemmet, fritidshuset, kontoret, verkstaden eller föreningen, till exempel ASSA d12, ASSA Basic, ASSA 700 eller ASSA Max.

Välj mellan låsning "Med låscylinder ASSA Basic 1301 inkl 3 nycklar" eller - om du önskar få hängslåset med en annan låscylinder eller om du önskar befintlig låsning eller lika låsning - välj alternativet "Utan låscylinder" och beställ önskade låscylinder separat. Läs mer om låsningsalternativen nedan.

Från 700 kr Ordinarie pris 875 kr
  • Lagervara med omgående leverans

Om hänglås

Hänglås

Hänglås skiljer sig i första hand i klassningen, där klass 1 är den lägsta klassningen och klass 5 den högsta.

Hänglås i klass 3 är lämpliga för användning där kraven på inbrottsskydd är väsentligare än kraven på snabb utrymning. Ett av försäkringsbolagen "godkänt lås" är normalt ett lås i klass 3. Typiska användningsområden för hänglås i klass 3 är motorcyklar, mopeder, båtmotorer, båtar etc.

Om försäkringskrav finns, gäller oftast klass 3 för privatpersoner eller klass 4 för företag. Kontrollera dock alltid med ditt försäkringsbolag vilka krav som gäller din försäkring.

Produktegenskaper för hänglås ABUS Rock 83/60 HB60

Extremt tåligt hänglås mot vatten, salt, is, smuts, korrosion, utnötning och dyrkning. Lämpligt för utvändig låsning av containers, luckor, portar, galler med mera med höga säkerhetskrav.

• Godkänt av försäkringsbolagen i säkerhetsklass 3 enligt SSFN 014.
  • Låskista i kromat ythärdat stål med patenterad NanoProtect-ytbehandling
  • Bygel i kromat ythärdat borstål
  • Nyckeln kan endast tas ut i låst läge
  • Hänglåset passar till samtliga ovala låscylinder från ASSA, ABUS, EVVA, Habo och andra tillverkare.
  • Vid beställning av hänglåset med låscylinder ASSA Basic 1301 ingår 3 st nycklar.

Montage

Installation

Vid beställning av hänglåset med låscylinder ASSA Basic 1301 eller annan låscylinder levereras hänglåset färdigmonterat.

Vid beställning av hänglåset utan låscylinder är hänglåset däremot inte komplett och kan inte användas. Montage / byte av låscylinder är dock enkelt och kan göras utan specialverktyg i efterhand.

Mått

Hänglåset har följande mått utifrån den tekniska ritningen.

a Kistbredd 63 mm
b Bygelbredd 25 mm
c Bygelhöjd 60 mm
d Bygeldiameter 11 mm
e Djup
f Höjd

Detta hänglås i ABUS Rock 83/60-serien kan fås med följande låsningsalternativ:

• Med låscylinder ASSA Basic 1301: Om du vill beställa ett enskilt hänglås, eller flera hänglås där varje hänglås ska ha en egen uppsättning nycklar, välj detta alternativ. Observera att nycklar i ASSA Basic-serien inte är kopieringsskyddade.
  • Utan låscylinder: Om du vill få hänglåset med kopieringsskyddade nycklar, om hänglåset ska ingå i ett befintligt nyckelsystem eller om du vill beställa flera hänglås med lika låsning, välj detta alternativ och beställ önskad ovala låscylinder med önskad låsning separat, till exempel ASSA d12 1201, ASSA Basic 1301, ASSA 701 eller ASSA MAX 5601. Detaljerad information om dessa låsningsalternativ finns på respektive produktsida för låscylindern. Även om du redan har en oval cylinder som du vill använda, bör du välja detta alternativ.

Kommentarer eller önskemål kring din beställning kan du lämna i kassan. Har du ytterligare frågor kring låsningsalternativen eller din beställning, kontakta i så fall gärna vår kundservice, vi hjälper dig gärna.

Leveranstid Lagervara med omgående leverans
Tillverkningsland Germany
Låstyp Hänglås
Stöldskydd certifierat enligt SSFN 014 - Hänglås
ABUS Säkerhetsklass 9 - Maximum Level
Låsbygelns diameter (mm) 11
Låsbygelns inre fri höjd (mm) 60
Låsbygelns inre fri bredd (mm) 25
Låssystem ASSA d12, ASSA 1300, ASSA 700, ASSA Max, ASSA dp, ASSA Twin
Ytbehandling Nano
Du recenserar:Hänglås ABUS Rock 83/60 HB60 Klass 3 för oval låscylinder
Vi hittade andra produkter som du kanske gillar!