Hänglås ABUS Granit 37RK/70 Klass 4

Hänglås ABUS Granit 37/70 RK är ett av marknadens mest kraftiga och brytsäkra hänglås, som är certifierat och godkänt i klass 4. Låshuset är i härdat och slagtåligt specialstål med en ytbehandling av KTL för överlägset korrosionsskydd. Ett skyddslock håller smutsen borta, vilket gör att hänglåset klarar sig extra bra i smutsiga miljöer, till exempel vid låsning av container eller motorcykel. Två stycken nycklar ingår.

Du kan välja låsningsalternativen lika låsning och befintlig låsning nedan. Om du inte gör ett aktivt val levereras hänglåsen med olika låsning. Läs mer om de olika låsningsalternativen nedan.

Från 1 276 kr Ordinarie pris 1 595 kr
- +
  • Beställningsvara, leverans ca 7-10 arbetsdagar

Om hänglås

Hänglås

Hänglås skiljer sig i första hand i klassningen, där klass 1 är den lägsta klassningen och klass 4 den högsta.

Hänglås i klass 4 är lämpliga för användning på objekt med förhöjda krav på inbrottsskydd. I försäkringsbolagens krav ingår ofta komplettering med borrskydd och dörrförstärkningar. Portar, dörrar, containers, långtradare och järnvägsvagnar är exempel på typiska objekt där ett hänglås i klass 4 ger rätt låsning.

Om försäkringskrav finns, gäller oftast klass 3 för privatpersoner eller klass 4 för företag. Kontrollera dock alltid med ditt försäkringsbolag vilka krav som gäller din försäkring.

Produktegenskaper för hänglås ABUS Granit 37RK/70

ABUS Granit™ hänglåsprogrammet utvecklades baserat på de svenska försäkringsspecifikationerna, som är kända för sina hårda krav. De europeiska CEN-standarderna föreskriver liknande hårda krav. ABUS Granit™ hänglås uppfyller dessa anspråksfulla standarder och räknas därför till de säkraste hänglåsen i världen. Dragmotståndet ligger på över sex ton. Högvärdigt material och omsorgsfull bearbetning är grunden för kvaliteten för dessa hänglås tillverkade i Tyskland. Innovativ ljusnyckel och Black Granit-skiktet för optimalt korrosionsskydd kännetecknar produkterna.

• Rekommenderas av Svenska Stöldskyddsföreningen (SSF)
  • Godkänt av försäkringsbolagen och certifierad enligt SSFN 014 i klass 4
  • ABUS-Plus cylinder med över 250 000 låskombinationer, som öppnas och låses med ABUS Plus nyckel.
  • Levereras med två nycklar, varav en med LED. Extra nycklar kan beställas här.
  • Med medföljande ABUS Plus Key Card är det möjligt att efterbeställa nycklar till detta lås, samt att beställa andra hänglås, cykellås, mopedlås och MC-lås med ABUS Plus cylinder med samma låsning.
  • I öppet läge lossas bygeln helt och hållet.
  • Skyddslock för cylindern mot smuts.

Mått

Hänglåset har följande mått utifrån den tekniska ritningen.

Kistbredd 77 mm
Bygelbredd 30 mm
Bygelhöjd 28 mm
Bygeldiameter    14 mm
Djup  37 mm
Höjd  103 mm

Detta hänglås från ABUS kan fås med följande låsningsalternativ:

• Olika låsning: Om du vill beställa ett enskilt hänglås, eller flera hänglås där varje hänglås ska ha en egen uppsättning nycklar, behöver du inte göra ett aktivt val under "Låsningsalternativ" ovan, hänglåset levereras som standard alltid med olika låsning.
  • Lika låsning: Om du önskar beställa flera hänglås där samtliga beställda hänglås ska kunna öppnas med samma nyckel, bör du välja alternativet "Lika låsning" under "Låsningsalternativ" ovan.
  • Befintlig låsning: Om du redan har ett eller fler ABUS lås med ABUS Plus låsning och vill köpa till hänglås som kan öppnas med samma nyckel, bör du välja alternativet "Befintlig låsning" under "Låsningsalternativ" ovan, och ange ditt ABUS Plus-nyckelnummer. Observera att det inte är möjligt att tillverka ett hänglås med ABUS Plus låsning utifrån de mer avancerade ABUS X-Plus nycklarna.

Vänligen observera att vid beställning av hänglås med lika låsning och befintlig låsning tillverkas hänglåsen utifrån din beställning. Leveranstiden är ca 2-3 veckor och i enlighet med våra köpvillkor är det inte möjligt att ångra köpet.

Kommentarer eller önskemål kring din beställning kan du lämna i kassan. Har du ytterligare frågor kring låsningsalternativen eller din beställning, kontakta i så fall gärna vår kundservice, vi hjälper dig gärna.

Leveranstid Beställningsvara, leverans ca 7-10 arbetsdagar
Låstyp Hänglås