Hänglås ABUS Granit 37/60 Klass 3

manufacturer

Hänglås ABUS Granit 37/60 är ett mycket kraftigt och brytsäkert hänglås med höga sidor, som är godkänt och certifierat i klass 3. Låshuset är i härdat och slagtåligt specialstål med en ytbehandling av KTL för överlägset korrosionsskydd. Ett skyddslock håller smutsen borta, vilket gör att hänglåset klarar sig extra bra i smutsiga miljöer, till exempel vid mc- eller mopedlåsning.

Detta hänglås kan fås med låsningsalternativen Lika låsning och Befintlig låsning. Läs mer om låsningsalternativen.

1 425,00 kr
Ladda ner produktblad (PDF)

Om hänglås

Hänglås

Hänglås skiljer sig i första hand i klassningen, där klass 1 är den lägsta klassningen och klass 4 den högsta.

Hänglås i klass 3 är lämpliga för användning där kraven på inbrottsskydd är väsentligare än kraven på snabb utrymning. Ett av försäkringsbolagen "godkänt lås" är normalt ett lås i klass 3. Typiska användningsområden för hänglås i klass 3 är motorcyklar, mopeder, båtmotorer, båtar etc.

Om försäkringskrav finns, gäller oftast klass 3 för privatpersoner eller klass 4 för företag. Kontrollera dock alltid med ditt försäkringsbolag vilka krav som gäller din försäkring.

Produktegenskaper för hänglås ABUS Granit 37/60

ABUS Granit™ hänglåsprogrammet utvecklades baserat på de svenska försäkringsspecifikationerna, som är kända för sina hårda krav. De europeiska CEN-standarderna föreskriver liknande hårda krav. ABUS Granit™ hänglås uppfyller dessa anspråksfulla standarder och räknas därför till de säkraste hänglåsen i världen. Dragmotståndet ligger på över sex ton. Högvärdigt material och omsorgsfull bearbetning är grunden för kvaliteten för dessa hänglås tillverkade i Tyskland. Innovativ ljusnyckel och Black Granit-skiktet för optimalt korrosionsskydd kännetecknar produkterna.

• Rekommenderas av Svenska Stöldskyddsföreningen (SSF)
  • Godkänt av försäkringsbolagen och certifierad enligt SSFN 014 i klass 3
  • ABUS-Plus cylinder med över 250 000 låskombinationer, som öppnas och låses med ABUS Plus nyckel.
  • Med medföljande ABUS Plus Key Card är det möjligt att efterbeställa nycklar till detta lås, samt att beställa andra hänglås, cykellås, mopedlås och MC-lås med ABUS Plus cylinder med samma låsning.
  • Extra brytsäker bygel tack vare höga sidor.
  • I öppet läge lossas bygeln helt och hållet.
  • Skyddslock för cylindern mot smuts.
  • Låskistans mått (B x H x D): 65 x 85 x 35 mm
  • Bygeldiameter: 11 mm
  • Bygelhöjd: 16 mm
  • Bygelbredd: 17 mm
  • Kistbredd: 60 mm

Detta ABUS hänglås kan fås med följande låsningsalternativ:

• Lika låsning, vilket innebär att flera samtidigt beställda lås kommer att kunna öppnas med en och samma nyckel.
  • Befintlig låsning, vilket innebär att låset tillverkas efter dina redan befintliga ABUS Plus nycklar. Väljer du detta låsningsalternativ, behöver du ange ditt befintliga ABUS Plus nyckelnummer ovan. Observera att det inte är möjligt att tillverka ett ABUS Plus lås utifrån de mer avancerade ABUS X-Plus nycklarna.

Vid beställning av lås med lika eller befintlig låsning tillverkas låsen efter dina nycklar, leveranstiden är då ca 2-3 veckor och det är inte möjligt att ångra köpet.

Har du frågor kring dessa låsningsalternativ? Kontakta i så fall vår kundservice, vi hjälper dig gärna.

Lagerstatus Lagervara med omgående leverans
Låstyp Hänglås
Stöldskydd certifierat enligt SS-EN 12320 - Hänglås
ABUS Säkerhetsklass Maximum Level 10
Låsbygelns diameter (mm) 11
Låsbygelns höjd (mm) 16
Låsbygelns bredd (mm) 17
Låssystem ABUS Plus
Färg Svart

Du kanske även är intresserad av följande produkt(er)?