Hänglås ABUS Granit 37/60 Klass 3

Hänglås ABUS Granit 37/60 är ett mycket kraftigt och brytsäkert hänglås med höga sidor, som är godkänt och certifierat i klass 3. Låshuset är i härdat och slagtåligt specialstål med en ytbehandling av KTL för överlägset korrosionsskydd. Ett skyddslock håller smutsen borta, vilket gör att hänglåset klarar sig extra bra i smutsiga miljöer, till exempel vid mc- eller mopedlåsning.  Två stycken nycklar ingår.

Du kan välja låsningsalternativen lika låsning och befintlig låsning nedan. Om du inte gör ett aktivt val levereras hänglåsen med olika låsning. Läs mer om de olika låsningsalternativen nedan.

Från 1 140 kr Ordinarie pris 1 425 kr
- +
  • Lagervara med omgående leverans

Om hänglås

Hänglås

Hänglås skiljer sig i första hand i klassningen, där klass 1 är den lägsta klassningen och klass 4 den högsta.

Hänglås i klass 3 är lämpliga för användning där kraven på inbrottsskydd är väsentligare än kraven på snabb utrymning. Ett av försäkringsbolagen "godkänt lås" är normalt ett lås i klass 3. Typiska användningsområden för hänglås i klass 3 är motorcyklar, mopeder, båtmotorer, båtar etc.

Om försäkringskrav finns, gäller oftast klass 3 för privatpersoner eller klass 4 för företag. Kontrollera dock alltid med ditt försäkringsbolag vilka krav som gäller din försäkring.

Produktegenskaper för hänglås ABUS Granit 37/60

ABUS Granit™ hänglåsprogrammet utvecklades baserat på de svenska försäkringsspecifikationerna, som är kända för sina hårda krav. De europeiska CEN-standarderna föreskriver liknande hårda krav. ABUS Granit™ hänglås uppfyller dessa anspråksfulla standarder och räknas därför till de säkraste hänglåsen i världen. Dragmotståndet ligger på över sex ton. Högvärdigt material och omsorgsfull bearbetning är grunden för kvaliteten för dessa hänglås tillverkade i Tyskland. Innovativ ljusnyckel och Black Granit-skiktet för optimalt korrosionsskydd kännetecknar produkterna.

• Rekommenderas av Svenska Stöldskyddsföreningen (SSF)
  • Godkänt av försäkringsbolagen och certifierad enligt SSFN 014 i klass 3
  • ABUS-Plus cylinder med över 250 000 låskombinationer, som öppnas och låses med ABUS Plus nyckel.
  • Levereras med två nycklar, varav en med LED. Extra nycklar kan beställas här.
  • Med medföljande ABUS Plus Key Card är det möjligt att efterbeställa nycklar till detta lås, samt att beställa andra hänglås, cykellås, mopedlås och MC-lås med ABUS Plus cylinder med samma låsning.
  • Extra brytsäker bygel tack vare höga sidor.
  • I öppet läge lossas bygeln helt och hållet.
  • Skyddslock för cylindern mot smuts.

Mått

Hänglåset har följande mått utifrån den tekniska ritningen.

Kistbredd 60 mm
Bygelbredd 17 mm
Bygelhöjd 16 mm
Bygeldiameter    11 mm
Djup  35 mm
Höjd  85 mm

Detta hänglås från ABUS kan fås med följande låsningsalternativ:

• Olika låsning: Om du vill beställa ett enskilt hänglås, eller flera hänglås där varje hänglås ska ha en egen uppsättning nycklar, behöver du inte göra ett aktivt val under "Låsningsalternativ" ovan, hänglåset levereras som standard alltid med olika låsning.
  • Lika låsning: Om du önskar beställa flera hänglås där samtliga beställda hänglås ska kunna öppnas med samma nyckel, bör du välja alternativet "Lika låsning" under "Låsningsalternativ" ovan.
  • Befintlig låsning: Om du redan har ett eller fler ABUS lås med ABUS Plus låsning och vill köpa till hänglås som kan öppnas med samma nyckel, bör du välja alternativet "Befintlig låsning" under "Låsningsalternativ" ovan, och ange ditt ABUS Plus-nyckelnummer. Observera att det inte är möjligt att tillverka ett hänglås med ABUS Plus låsning utifrån de mer avancerade ABUS X-Plus nycklarna.

Vänligen observera att vid beställning av hänglås med lika låsning och befintlig låsning tillverkas hänglåsen utifrån din beställning. Leveranstiden är ca 2-3 veckor och i enlighet med våra köpvillkor är det inte möjligt att ångra köpet.

Kommentarer eller önskemål kring din beställning kan du lämna i kassan. Har du ytterligare frågor kring låsningsalternativen eller din beställning, kontakta i så fall gärna vår kundservice, vi hjälper dig gärna.

Leveranstid Lagervara med omgående leverans
Tillverkningsland
Låstyp Hänglås
Stöldskydd certifierat enligt SS-EN 12320 - Hänglås
ABUS Säkerhetsklass 10 - Maximum Level
Låsbygelns diameter (mm) 11
Låsbygelns höjd (mm) 16
Låsbygelns bredd (mm) 17
Låssystem ABUS Plus
Färg Svart
Du recenserar:Hänglås ABUS Granit 37/60 Klass 3
Vi hittade andra produkter som du kanske gillar!