JavaScript seems to be disabled in your browser.
Du måste ha JavaScript aktiverat i din webbläsare för att kunna använda funktionaliteten på denna hemsida.

Dörrtrycke ASSA Epok 1918

manufacturer

ASSA 1918 Epok är dörrhandtaget inspirerad av 1918-talets modell. Levereras i par och fungerar för både ytter- och innerdörrar. Passar till vilken epok som helst.

565,00 kr
565,00 kr
Ladda ner produktblad (PDF)

OM ASSA EPOK 1918

Med Epokserien från ASSA hittar du alltid det dörrhandtag du behöver till din arkitektur och ditt hus. Från Rokoko till Funkis. Tretton handtag designade av arkitekten Pelle Wester.

1910-1919 Nationalromantik
Nu bygger man fasader i tegel. Inmurade dekorativa element görs också det i tegel, enstaka block av granit kan ingå som en detalj. När fasader putsas används genomfärgat puts i mörka kulörer för att harmonisera med tegelhusen. Burspråk var till skillnad från jugendepoken nu kantiga och utsmyck- ningen på balkongerna enklare och tillverkade i svart smides- järn. Porten gjordes bastant och gärna i ek, vanligtvis var den omålad. Partiet runt entrén omfattades av natursten eller gjuten konststen. Fönstren målades i brutet vitt, brunt eller en grå-grön kulör. Att se vita fönstersnickerier var ett nytt inslag i stadsmiljön som inte hade används tidigare. De stora glasrutorna var borta och ersattes med ett flertal mindre. Taken var höga och branta. Som takbeläggning användes enkelkupigt tegel. Vindskivor och skorstenar beslogs med koppar, röd- eller svartmålad plåt.

1918
Första världskriget är slut, 11 november blir det fred. Arkitekten Peter Celsing föds. Gunnar Asplunds Villa Snellman står klar och utgör starten för 20-talets klassicism.

 

Produktegenskaper för dörrhandtag ASSA Epok 1918

  • Två tryckeshalvor, tryckespinne samt skruv
  • Välj mellan olika ytbehandlingar: Matt mässing, Mässing, Nickel eller Matt krom
  • Returfjäder som avlastar låshusets roddarfjäder och hjälper trycket att förbli i horisontalläge  
  • För både inner- och ytterdörrar

Returfjäder Ja
Produktvikt (kg) 0.9000

Du kanske även är intresserad av följande produkt(er)?

Låspaket ASSA Entré d12-K1
Låspaket ASSA Entré d12-K1

2 620,00 kr

3 275,00 kr

Mer information