JavaScript seems to be disabled in your browser.
Du måste ha JavaScript aktiverat i din webbläsare för att kunna använda funktionaliteten på denna hemsida.

GPS tracker SweTrack Extreme

manufacturer

SweTrack™ Extreme är en kraftfull GPS-spårare som byggts på ett toppmodernt schweizutvecklat GPS-chip för att kunna leverera problemfri spårning oavsett tillämpning. Tack vare en batteritid på upp till över 10 år, en vattentät konstruktion och inbyggt rörelselarm är den perfekt för dig som vill förhindra fordonsstölder utan att behöva tänka på och ta hand om det hela tiden. 

Välj en modell (batterikapacitet) nedan som passar dina behov. Samtliga SweTrack™ Extreme är identiska förutom batterierna, den minsta modellen V5 har en batterikapacitet på 5.000 mAh (som innebär en standby tid på hela 3 år) och den största modellen V20 har en batterikapacitet på otroliga 20.000 mAh (som innebär en standby tid på över 10 år). Lås gärna mer nedan skillnaderna i denna modellöversikt.

3 435,00 kr
3 435,00 kr
Ladda ner produktblad (PDF)

Om spårsändare

Guide om spårsändare och spårsystem  

Spårsändare larmar om ett objekt förflyttas och kan sedan lokalisera objektet. Det finns många goda skäl att installera en spårsändare på bilen, båten, motorcykeln, skotern, entreprenadmaskinen eller annan stöldbegärlig ägodel. En spårsändare minskar stöldrisken, ger ägaren ökad trygghetminskad responstid vid ett tillgrepp, i många fall ger den lägre försäkringspremie och självrisk, och dessutom kan det också vara ett försäkringskrav.

I vår guide om spårsändare kan du lära dig mer om bland annat olika spårningsteknologier, spårsändarnas funktioner och produktegenskaper och skillnaden mellan spårsändare och spårsystem.

 

Produktegenskaper för SweTrack™ Extreme

Full koll - i över 10 år! Kraftfulla SweTrack™ Extreme erbjuder dig smarta funktioner, en batteritid som sträcker sig över tio år i toppmodellen, och en vattentät konstruktion. Tack vare den kraftfulla magneten lämpar den sig utmärkt för temporär montering på bilen, båten samt övriga fordon. Batteritiden i kombination med den enkla installationen ger dig ett helt underhållsfritt stöldskydd - för bilen, båten eller företagets varutransporter. SweTrack™ Extreme - det självklara valet för en tryggare vardag.

Till skillnad från många andra lösningar på marknaden innebär SweTrack™ Extreme inga extra abonnemangskostnader, utöver den kostnad som tillkommer för att ha ett aktivt SIM-kort i enheten. Vidare erbjuds du en lösning som utvecklats under ledordet "göm och glöm" - detta möjliggjorde vi genom att montera in ett riktigt starkt batteri i SweTrack™ Extreme, oavsett vilken modell du väljer. Montera din SweTrack™ Extreme på fordonet, starta spårningen och koppla av. Om något händer, så kan du vara säker på att SweTrack™ Extreme håller ett öga på ditt fordon. 

Produkten har en rejäl design, vattentåligt skal och smarta larmfunktioner - du varnas om fordonet förflyttas, om enheten monteras bort från fordonet, eller om fordonet lämnar ett visst område. SweTrack™ Extreme är alltså perfekt för att hålla koll på båten under vinterförvaringen, säkerställa att en värdefull bil inte försvinner, eller se till att ditt företags transporter kommer fram säkert och i tid. Genom livespårningen kan du följa ditt fordon i realtid. 

Dessutom ger vi dig fri support, utförliga instruktioner och lovar dig en lösning som är anpassad för just dig och dina behov!

Att komma igång med SweTrack™ Extreme är en barnlek - montera enheten på ditt fordon, följ installationsanvisningarna och börja spåra; direkt från dator, mobil eller surfplatta. När enheten är aktiverad kan du luta dig tillbaka och ta det lugnt. SweTrack™ Extreme skyddar dina ägodelar - dygnet runt, året runt. Eftersom enheten har inbyggt rörelselarm så varnas du ögonblickligen om fordonet förflyttas: och tack vare fallsensorn kan enheten till och med varna dig om att den monteras loss från bilen. Enheten lämpar sig även för användning till sjöss, eftersom den har kraftfulla antenner och en vattentät konstruktion! 

SweTrack™ Extreme har en vattentät konstruktion, vilket gör det möjligt för enheten att befinna sig i upp till 30 minuter på en meters djup. Regn och rusk är inga problem - med andra ord är den perfekt till såväl båten som bilen! 

 

Produktmodeller SweTrack Extreme

SweTrack™ Extreme-modellerna är identiska förutom batterierna, som sträcker sig från 5.000 mAh (V5) till hela 20.000 mAh (V20). Detta innebär att SweTrack™ Extreme-modellerna hålla igång i många år utan underhåll. Behovet av regelbunden laddning är således eliminerat. Batterierna är dock laddningsbara och kan vid behov enkelt laddas via ett vägguttag eller 12V. Välj modellen som passar dig bäst.

Modell Extreme V5 Extreme V10 Extreme V15 Extreme V20
Batterikapacitet 5.000 mAh 10.000 mAh 15.000 mAh 20.000 mAh
Standby tid Upp till 3 år Upp till 5 år Upp till 10 år Upp till 10 år
Batteritid vid 6 positions-uppdatering per day 200 dagar  400 dagar  600 dagar  800 dagar 
Batteritid vid 1 positions- uppdatering per tionde minut 14 dagar 28 dagar  42 dagar  56 dagar
Batteritid vid livespårning 90 timmar 180 timmar 270 timmar 360 timmar
Längd 11,7 cm 15,3 cm 15,3 cm 15,3 cm
Bredd 5,8 cm 5,9 cm 5,9 cm 5,9 cm
Höjd 3 cm 3,4 cm 3,9 cm 4,5 cm
Vikt 224 g 346 g 446 g 534 g

Samtliga modeller har smart energisparläge, vilket innebär att SweTrack™ Extreme sover för att spara ström när den inte rör på sig. Så fort en rörelse detekteras så återupptas spårningen. Därutöver kan man placera SweTrack™ Extreme i sovläge - LED-lampan släcks och GPS-spårningen stängs av helt. GPS spårningen väcks enkelt med ett SMS. 

 

Positioneringsfunktioner

 • Positionsuppdatering - Skicka ett SMS till SweTrack™ Extreme, som ögonblickligen svarar med en länk till dess nuvarande plats på karta. 
 • Livespårning - Fri livespårning via dator, mobil och surfplatta ingår - full koll, överallt. 
 • Regelbunden uppdatering om position - SweTrack™ Extreme kan regelbundet meddela dig om dess position via SMS. Exempelvis kan du begära en uppdatering en gång i timmen. 
 • Positionshistorik - Lagra tidigare positioner i det inbyggda minnet samt följ enhetens rörelser under valfri tidsperiod, genom appen eller webbsidan. 
 • Håll dig uppdaterad när GPS-täckning saknas - Tack vare Location Based Services (LBS)-tekniken så kan SweTrack™ Extreme uppdatera dig om sin position även på de platser där GPS-satelliterna inte går att få kontakt med - detta görs via mobildatanätet. 
 • Extreme-modellerna använder bandfrekvenserna 850/900/1800/1900 MHz - Detta för att de ska fungera i samtliga världens länder. I Sverige och Europa använder operatörerna exempelvis 900 och 1800-bandet och USA m.m använder de 850 och 1900-bandet.
 

Larmfunktioner

 • Geografiskt stängsel - Du ställer in ett tillåtet område på kartan - SweTrack™ Extreme varnar dig om den lämnar det förutbestämda området. På så sätt kan du få en varning om bilen exempelvis lämnar uppfarten när du är på semester. 
 • Hastighetsvarnare - Du varnas via SMS om en viss hastighet (km/h) överskrids. 
 • Skaksensor - Du varnas via ett SMS när SweTrack™ Extreme känner av en skakning. Du kan till exempel få en varning om någon börjar rycka i båttrailern.
 • Fallsensor - SweTrack™ Extreme har en inbyggd fallsensor, som kan konfigureras att varna dig så fort den monteras loss från fordonet.
 • Avlyssningsfunktion - Ring upp SweTrack™ Extreme, och den aktiverar den inbyggda mikrofonen - vilket låter dig höra allt som sägs i närheten av den!
 • Batterivarning via SMS - SweTrack™ Extreme varnar dig med ett SMS när batterinivån är låg. 

 

Montage

Tack vare den inbyggda magneten kan SweTrack™ Extreme monteras direkt på valfri magnetisk yta: exempelvis bilens underrede. Tanken är att enheten enkelt ska kunna flyttas mellan olika för spårningen önskade föremål. Dessutom ger dig detta möjlighet att dölja enhetens placering mycket väl. 

Om man vill montera "fast den" mot något som inte är magnetiskt och inte vill placera den löst så går det att sätta fast den med dubbelhäftande kardborreband, strips, tejp etc. 


Leveransomfång

 • SweTrack™ Extreme V5 / V10 / V15 / V20 
 • Extern USB-batteriladdare
 • Extern USB-väggladdare
 • 12-24V USB-laddare för cigarettuttag i fordon
 • Svensk manual 
 • Snabbmanual på engelska fås på begäran
 • Kontantkort från Comviq - laddat med en veckas användning! 

 

Godkännande hos försäkringsbolag

Nedanstående uppgifter uppdaterades senast 2017-03-27. Kontrollera alltid med ditt försäkringsbolag vilka villkor som gäller för din försäkring.

Bilförsäkring hos If

SweTrack Extreme är i dagsläge inte godkänd av Stöldskyddsföreningen och uppfyller därmed inte försäkringsbolaget Ifs villkorskrav för att stöldförsäkringen ska gälla för följande bilmodeller: BMW X5, BMW X6, Land Rover, Range Rover som är 3 år eller yngre samt alla bilar med ett värde över 1,5 mkr. Är du intresserad av ett SSF-godkänt spårningssystem rekommenderar vi Guard Systems.

 

Båtförsäkring 

Swetrack Extreme ger följande försäkringsfördelar (rabatter) med följande försäkringsbolag:

Försäkringsbolag Rabatter
Atlantica 10% rabatt på försäkringsavgiften, samt en självriskreducering på 2000kr vid stöld eller stöldförsök.
Svedea 10% rabatt på försäkringsavgiften, samt en självriskeliminering vid stöld eller stöldförsök.
Svenska Sjö 10% rabatt på försäkringsavgiften, samt självriskeliminering.
Trygg Hansa 10% rabatt på försäkringsavgiften.
Länsförsäkringar (samtliga kontor) 10% rabatt samt självriskreducering vid stöld eller stöldförsök.
EIS Självriskeliminering vid stöld eller stöldförsök

 

Lagerstatus Lagervara med omgående leverans
Godkänd Ja
Godkännanden CE
CE märkning Ja
Tracking teknologi GPS (Satellit)
Funktioner Spåra vid förfrågan, Spåra via tidsintervall, Livespårning, Geografisk stängsel, Vibrationslarm, Hastighetslarm, Nödlarm, Batterivarning
Abonnemang Utan abonnemang
IP klass IPX7
Batteristorlek Specialstorlek
Uppladdningsbart batteri Ja
Produktvikt (kg) 1