Godkänt tillhållarlåshus ASSA 309

ASSA 309 är ett säkert extralås för för entrédörrar i alla miljöer där extra säkerhet krävs. Genom att komplettera dörrens befintliga lås med extralås uppnås ett mycket gott inbrottsskydd. För boende i lägenheter ger extralåsets unika nycklar en ökad trygghet då ingen annan kan ta sig in i lägenheten via till exempel huvudnyckeln.

Vid beställning av flera tillhållarlåshus kan du få låshusen med lika låsning (en och samma nyckel passar till samtliga låshus) och befintlig låsning (låshusen tillverkas utifrån dina nycklar), läs mer under Låsningsalternativ nedan.

Från 1 436 kr Ordinarie pris 1 795 kr
  • Lagervara med omgående leverans

Om tillhållarlåshus

Låshus

Ett låshus, även kallat låskista, är kärnan i en låsenhet och monteras vanligen i ett urfräst uttag i en dörr. Ett tillhållarlåshus är ett låshus där nyckeln sätts direkt in i låshuset, till skillnad från cylinderlåshus där separata låscylindrar monteras på låshuset.

I vår guide om låshus kan du läsa mer om låshusets olika beståndsdelar, skillnaden mellan tillhållarlåshus och cylinderlåshus samt mellan fall och regel och vilka mått du bör ta reda på om du vill byta ut ett befintligt låshus.

Produktegenskaper för tillhållarlåshus ASSA 309

Flexibelt och användarvänligt

ASSA 309 går att lägga lika låsning med ASSA / FAS traditionella tillhållarlåssortiment. Låsets format överensstämmer med de vanligast förekommande extralåsen på marknaden. Detta gör det enkelt att uppgradera från ett äldre extralås till högsta säkerhet. Den nya mjukare utformningen av nyckeln gör den mer greppvänlig. Tänk på att inte låsa extralåset när någon befinner sig i bostaden. Det finns ingen tid över att leta efter nycklar i en paniksituation. Lås därför extralåset endast när bostaden är obevakad.

• Extralås med 9 tillhållare.
  • Ger med ett varvs nyckelvridning full utlåsning av regeln, 22 mm, för förregling i utlåst läge.
  • Härdade lameller i regeln försvårar genomsågning.
  • ASSA 309 kan låsas från båda sidor.
  • Lås i förzinkat stål.
  • Levereras med 3 nycklar.
  • Nyckelskylt ingår ej. Följande nyckelskyltar passar: ASSA 5301, ASSA 5303
  • Slutbleck ingår ej. Följande slutbleck passar: ASSA 2301 Plant, ASSA 2303 Vinkel
  • ASSA 309 kan ersätta Låsbolaget LB 9900 som inte finns på marknaden längre

Förpackningsinnehåll

• 1 st. låshus
  • 1 st. borrskydd
  • 3 st. nycklar
  • 2 st. skruvar

Montage

Installation Montaget är relativ enkelt för en van hemmasnickare. Ladda ner monteringsanvisningen som PDF.

Detta tillhållarlåshus kan fås med följande olika låsningsalternativ:

• Lika låsning: Om samtliga beställda låshus ska kunna öppnas med en och samma nyckel bör du välja alternativet "Lika låsning" under "Välj låsningsalternativ" ovan. Vid beställning av låshus med lika låsning ingår tre (3) nycklar oavsett hur många låshus du beställer.

• Befintlig låsning: Om du redan har ett eller fler 9-tillhållarlåshus och vill kunna använda dina befintliga tillhållarnycklar i de nya tillhållarlåsen ska du välja alternativet "Befintlig låsning" under "Välj låsningsalternativ" ovan. Vid beställning av befintlig låsning ingår inga nycklar. För att kunna tillverka låshusen utifrån dina nycklar behöver vi antingen ditt nyckelnummer eller din nyckel.
  • Olika låsning: Om du vill beställa flera låshus med olika nycklar till varje låshus bör du välja alternativet "Olika låsning" under "Välj låsningsalternativ" ovan. Vid beställning av olika låsning får du tre (3) nycklar per låshus.

Vänligen observera att vid val av lika låsning eller befintlig låsning tillverkas låshusen utifrån din beställning, vilket innebär dels en något längre leveranstid på ca 3-5 arbetsdagar, dels att ångerrätten inte gäller i enlighet med §5 i våra köpvillkor. Du kan lämna orderkommentar i kassan om du önskar specificera din beställning.

Har du frågor kring låsningsalternativen? Kontakta i så fall gärna vår kundservice, vi hjälper dig.

Leveranstid Lagervara med omgående leverans
Typ av lås Tillhållarlås till ytterdörrar
Typ av låsregel Rak regel
Typ av dörr / fönster Ytterdörr, Innerdörr
Produkt certifierad enligt SS 3522 - Dörrlås
Låshusets dorndjup (mm) 51
Låshusets djup (mm) 76
Låsstolpens längd (mm) 160
Låsstolpens bredd (mm) 25
Kompatibel med låshus ASSA 309
Ytbehandling Mässing
Du recenserar:Godkänt tillhållarlåshus ASSA 309
Vid beställning av två tillhållarlås med samma låsning, skickas sex nycklar med då?

Ja, vid tillhållarlåshus ingår alltid 3 st nycklar per lås, dvs om man beställer två lås ingår 6 st nycklar.

Vi hittade andra produkter som du kanske gillar!