Godkänd rattkrycka Megalock® Twin

MegaLock Twin är den kraftigaste rattkrycka på marknaden, som utsågs som testvinnare ("Säkrast") i Vi Bilägares test av rattkryckor (15/2015). MegaLock Twin är dessutom, tillsammans med MegaLock Standard, den enda rattkryckan som är testad och godkänd av Stöldskyddsföreningen och försäkringsbolagen och utgör ett mycket effektivt stöldskydd för din bil.

Dessutom ingår vid köp av produkten en självriskeliminering i Skandinavien på upp till 10.000 kr, vilket innebär att självrisk enersätts om bilen mot förmodan skulle bli stulen, trots att rattkryckan användes. Det är leverantören av produkten, inte försäkringsbolaget, som erbjuder självriskeliminieringen.

Från 1 196 kr Ordinarie pris 1 495 kr
  • Lagervara med omgående leverans

Om rattkryckor

Rattkrycka

Rattkryckor (rattlås) är mekaniska låsanordningar som sätts över själva ratten och därmed gör det omöjligt att använda ratten och köra iväg med bilen. Rattkryckor är ett effektivt stöldskydd för samtliga bilar, även för bilar med elektroniska startspärrar. Anledning är att organiserade ligor av biltjuvar i många fall kan dekodera (läsa av) signalerna från elektroniska startspärrar och sedan enkelt köra iväg med bilen. Att avlägsna ett starkt mekaniskt skydd däremot är alltid besvärligt, det tar tid och är förenat med högt ljud, vilket avsevärt minskar risken för bilstöld. Biltjuvarna väljer nämligen hellre en bil utan rattkrycka, helt enkelt.

Kraftiga rattkryckor utgör därmed ett enkelt och mycket effektivt stöldskydd för samtliga bilar.

Produktegenskaper för rattkrycka MegaLock Twin

Rattkrycka MegaLock Twin är av högsta kvalitet, och tillsammans med MegaLock Standard den enda rattkryckan på marknaden som är testad av Svenska Svensk Brand- och Säkerhetscertifiering (SBSC) och godkänd av Svenska Stöldskyddsföreningen (SFF) enligt standard TFFN 902 ("Mekaniskt extra stöldskydd för bil"). Produkten rekommenderas av både Polis och de flesta försäkringsbolag.

MegaLock Twin är väldigt lätt att använda, passar nästan alla bilar och monteras på bara fem sekunder.

Användning

Rattkrycka MegaLock Twin passar de flesta bilar och syns tydligt från utsidan. Rattkryckan ska monteras över ratten med det svarta handtaget pekande uppåt åt höger. Öppna genom att vrida nyckeln 1/2 varv åt höger. Trä den gula böjda metalldelen över den övre delen av ratten. Se till att metallpiggarna kommer på varsin sida om en "eker". Lås genom att vrida nyckeln 1/2 varv åt vänster. Denna rattkrycka täcker inte mittdelen av ratten.

Observera att för Megalock Twin kan rattkransen inte vara bredare är 3,5 cm. Annars fungerar alltid Megalock Standard för bilar med kraftigare ratt, typ multifunktionsratt.

MegaLock är ett stöldskydd som du enkelt kan ta med dig när du byter bil.

Självriskeliminering

Med varje MegaLock-produkt ingår självriskeliminering, dvs en ersättning på upp till 5.000 kr (MegaLock Standard) respektive 10.000 kr (MegaLock Twin) om bilen blir stulen i Skandinavien, trots att MegaLock-produkten har använts. Det är leverantören av MegaLock som erbjuder självriskeliminiering, inte försäkringsbolaget. För att självriskeliminering ska gäller, krävs en kopia av kundens inköpskvitto, polisanmälan och försäkringsanmälan (som anger självriskbeloppet). För att förtydliga ersätts bara självrisken om bilen blivit stulen, dvs. förflyttad från sin plats. Andra brott, som rattlåset inte skyddar mot, som till exempel inbrott eller skadegörelse, omfattas inte av självriskelminieringen.

Tekniska specifikationer

• Längd 55 cm
  • Bredd 11,5 cm
  • Höjd (diameter) 4 cm

Förpackningsinnehåll

• Rattkrycka MegaLock Twin
  • Två (2) stycken nycklar
  • ID bricka.

Om du har tappat bort nyckeln till din MegaLock Twin och har ID brickan kvar, kan du beställa nya nycklar från oss. Kontakta oss för mer information.

Se avsnitt om MegaLock i Stoppa Tjuven

Leveranstid Lagervara med omgående leverans
Låstyp Rattlås
Stöldskydd certifierat enligt TFFN 902 - Rattlås
Färg Gul
Du recenserar:Godkänd rattkrycka Megalock® Twin
Vad är skillnaderna mellan Disklok och Megalock?

Konstruktionen för Disklok och Megalock skiljer sig avsevärt, och båda produkter har sina för- och nackdelar.

Kan jag få 3st nycklar med direkt till min rattkrycka om jag lägger till en extranyckel?

Nej tyvärr, förpackningarna är slutna så du kan först göra en beställning på extranycklar efter det att du mottagit din rattkrycka. På nyckeln står nämligen ett unikt nyckelnummer som du måste ange för att kunna göra beställningen.

Passar Megalock® Twin på en BMW X1?

Rattkrycka MegaLock Twin passar de flesta bilar. Observera dock att rattkransen inte får vara bredare är 3,5 cm. Annars fungerar alltid Megalock Standard för bilar med kraftigare ratt, typ multifunktionsratt.