Gasvarnare Nexa MTG-3000H

Rating:
0% of 100

Gasvarnaren MTG G-3000H känner av alla typer av brandfarliga gaser som gasol, LPG-gas, LNG-gas, stadsgas, naturgas, etc. Varnaren slår larm långt innan koncentrationen blivit så hög att fara för explosion föreligger. Larmar med blinkande rött ljus och kraftig ljudsignal på 85 dB. 

Specialpris 436,00 kr Ordinarie pris 545,00 kr
 
 • Produkten rekommenderas av If
 • Kompetent kundservice
 • 15 dagars öppet köp
Lagervara, leverans inom 2-5 arbetsdagar

Om gasvarnare

Brandvarnare  

En gasvarnare reagerar på osynliga men brand- och explosionsfarliga gaser som gasol, LPG-gas, LNG-gas, stadsgas, naturgas mm. En gasvarnare slår larm långt innan koncentrationen blivit så hög att fara för explosion föreligger.

Lär dig mer om olika typer av brand- och gasvarnare samt var man ska installera och hur man bör underhålla en brandvarnare med mera i vår guide om brandvarnare.

Produktegenskaper för gasvarnare MTG-3000H

MTG-3000H känner av alla typer av brandfarliga gaser - flaskgas (gasol), LPG-gas (butan, propan etc), LNG-gas, stadsgas, naturgas med flera dock ej narkosgaser. Slår larm långt innan koncentrationen blivit så hög att fara för explosion föreligger. Larmar med blinkande rött ljus och kraftig ljudsignal på 85 dB. Levereras komplett med anslutning till både 220-240V och 12VDC transformator (adapter medföljer).

MTG-3000H ansluts till 12 V likström när det används i husvagnar och båtar. I bostäder kopplas det till ett 230 V vägguttag med hjälp av en extern nätadapter. Levereras med väggfäste, skruvar, pluggar och nätadapter med 2 m kabel.

 • Sensor av typen het tråd med lång livslängd
 • Inbyggd självtest av sensorn
 • Lång livslängd på sensorn
 • Hög pålitlighet och stabilitet
 • Liten påverkan av organiska lösningsmedel
 • Hög känslighet
 • Lätt att installera i kök, husvagn, båt och andra utrymmen där gas är en riskfaktor.
 • Drifttemperatur 0°C till +40°C

Tänk på!

Den största risken vid normal användning av gasol är att det läcker i slangar och anslutningar. Tänk på att gasolflaskan ska förvaras stående och i ett utrymme som är ventilerat och som mynnar över bord (på båten). Gör ett läcktest på gasolslangarna med till exempel såpvatten. Kolla slangens tillverkningsår och byt om den är för gammal. Kontrollera alla fasta rörledningar samt kopplingar och skarvar till bränsle- och gasolutrustningen. Reduceringsventilen måste vara felfri, den som ser till att rätt tryck erhålls. Testa att gaslarmet funkar.

En gasvarnare ska placeras lågt (mellan golvet och ansiktshöjd) eftersom brandfarliga gaser som flaskgas (gasol), LPG-gas (butan, propan etc), LNG-gas, stadsgas, naturgas med flera är tyngre än luft.

Specifikation
Leveranstid Lagervara, leverans inom 2-5 arbetsdagar
Typ av varnare Gasvarnare
Certifikat CE
Godkänd Ja
Produkt certifierad enligt SS-EN 14604 - Brandvarnare
Sammankopplingsbar Nej
Pausfunktion Nej
Strömkälla 12V DC
Färg Vit
Produktvikt (kg) 1.0000
Har ingen gasol påkopplad i husvagnen ändå går larmet igång då och då. Vad kan jag göra?

Hej Rose-Marie, Tack för ditt meddelande. Det låter märkligt. Hur länge har du haft gasolvarnaren? Har du testat med att rengöra gasolvarnaren med en dammsugare för att säkerställa att inte damm eller smuts stör den? Mvh /Magnus

Vad har gasvarnaren Nexa MTG 3000H för strömförbrukning?

Strömförbrukningen är max 110 mA.

Fick du inte svar på din fråga?
Write Your Own Review
Du recenserar:Gasvarnare Nexa MTG-3000H
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!