Gasvarnare Nexa MTG-3000H

Gasvarnaren MTG G-3000H känner av alla typer av brandfarliga gaser som gasol, LPG-gas, LNG-gas, stadsgas, naturgas, etc. Varnaren slår larm långt innan koncentrationen blivit så hög att fara för explosion föreligger. Larmar med blinkande rött ljus och kraftig ljudsignal på 85 dB. 

Specialpris 436,00 kr Ordinarie pris 545,00 kr
 
 • Produkten rekommenderas av If
 • Kompetent kundservice
 • 15 dagars öppet köp
Lagervara

Om gasvarnare

Brandvarnare  

En gasvarnare reagerar på osynliga men brand- och explosionsfarliga gaser som gasol, LPG-gas, LNG-gas, stadsgas, naturgas mm. En gasvarnare slår larm långt innan koncentrationen blivit så hög att fara för explosion föreligger.

Lär dig mer om olika typer av brand- och gasvarnare samt var man ska installera och hur man bör underhålla en brandvarnare med mera i vår guide om brandvarnare.

Om gasvarnare

Brandvarnare

En gasvarnare reagerar på osynliga men brand- och explosionsfarliga gaser som gasol, LPG-gas, LNG-gas, stadsgas, naturgas mm. En gasvarnare slår larm långt innan koncentrationen blivit så hög att fara för explosion föreligger.

Lär dig mer om olika typer av brand- och gasvarnare samt var man ska installera och hur man bör underhålla en brandvarnare med mera i vår guide om brandvarnare.

Produktegenskaper för gasvarnare MTG-3000H

MTG-3000H känner av alla typer av brandfarliga gaser - flaskgas (gasol), LPG-gas (butan, propan etc), LNG-gas, stadsgas, naturgas med flera dock ej narkosgaser. Gasvarnaren slår larm långt innan koncentrationen blivit så hög att fara för explosion föreligger. MTG-3000H larmar med blinkande rött ljus och kraftig ljudsignal på 85 dB. Levereras komplett med anslutning till både 220-240 V och 12 VDC transformator (adapter medföljer).

MTG-3000H ansluts till 12 V likström när det används i husvagnar och båtar. I bostäder kopplas det till ett 230 V vägguttag med hjälp av en extern nätadapter. Levereras med väggfäste, skruvar, pluggar och nätadapter med 2 m kabel.

 • Sensor av typen het tråd med lång livslängd
 • Inbyggd självtest av sensorn
 • Lång livslängd på sensorn
 • Hög pålitlighet och stabilitet
 • Liten påverkan av organiska lösningsmedel
 • Hög känslighet
 • Lätt att installera i kök, husvagn, båt och andra utrymmen där gas är en riskfaktor.
 • Drifttemperatur 0°C till +40°C

 

Leveransomfång för gasvarnare Nexa MTG-3000H

 • Gasvarnare Nexa MTG-3000H
 • Väggfäste
 • Skruvar och pluggar
 • Nätadapter 220-240 V med 2 m kabel.

 

Placering av gasvarnare

Placering av gasvarnare beror på vilken typ av gas som ska upptäckas.

 • Naturgas och stadsgas är lättare än luft och stiger upp mot taket vid läckage. Gasvarnaren ska därför monteras ca 15-30 cm under taket .
 • Flaskgas (gasol) och LPG-gas (butan, propan etc) är tyngre än luft och sjunker därför ned mot golvet vid läckage. Gasvarnaren ska därför monteras ca 15-30 cm ovanpå golvet.

 

Tänk på!

Den största risken vid normal användning av gasol är att det läcker i slangar och anslutningar. Tänk på att gasolflaskan ska förvaras stående och i ett utrymme som är ventilerat och som mynnar över bord (på båten). Gör ett läcktest på gasolslangarna med till exempel såpvatten. Kolla slangens tillverkningsår och byt om den är för gammal. Kontrollera alla fasta rörledningar samt kopplingar och skarvar till bränsle- och gasolutrustningen. Reduceringsventilen måste vara felfri, den som ser till att rätt tryck erhålls. Testa att gaslarmet funkar.

Specifikation
Leveranstid Lagervara
Typ av varnare Gasvarnare
Certifikat CE
Godkänd Ja
Certifierad produkt SS-EN 14604 - Brandvarnare
Sammankopplingsbar Nej
Pausfunktion Nej
Strömkälla 12V DC
Färg Vit
Produktvikt (kg) 1.0000
Jag har problem med falsklarm med mina brandvarnare, vad kan jag göra?
Nästan alla falsklarm beror på miljön som brandvarnaren är uppsatta i, till exempel att det finns för mycket damm, smuts, kondens eller liknande i luften. Vi rekommenderar därför alltid att läsa och följa anvisningarna i denna guide om falsklarm först.
Har ingen gasol påkopplad i husvagnen ändå går larmet igång då och då. Vad kan jag göra?
Hej Rose-Marie, Tack för ditt meddelande. Det låter märkligt. Hur länge har du haft gasolvarnaren? Har du testat med att rengöra gasolvarnaren med en dammsugare för att säkerställa att inte damm eller smuts stör den? Mvh /Magnus
Känner gasvarnaren Nexa MTG-3000H av så kallad knallgas?
Gasvarnare Nexa MTG-3000H känner inte av knallgas utan endast gasol, LPG-gas, LNG-gas, stadsgas och naturgas.
Vad har gasvarnaren Nexa MTG 3000H för strömförbrukning?
Strömförbrukningen är max 110 mA.
Hej! Känner denna gasvarnare även av narkosgas?
Gasvarnaren MTG G-3000H känner av alla typer av brandfarliga gaser som gasol, LPG-gas, LNG-gas, stadsgas, naturgas etc men inte narkosgas, för detta krävs en separat  narkosgasvarnare.
Fick du inte svar på din fråga?
Write Your Own Review
Du recenserar:Gasvarnare Nexa MTG-3000H
Your Rating