Gasvarnare Nexa G-3000

Gasvarnaren Nexa G-3000 känner av alla typer av brandfarliga gaser som gasol, LPG-gas, LNG-gas, stadsgas, naturgas, etc. Varnaren slår larm långt innan koncentrationen blivit så hög att fara för explosion föreligger. Larmar med blinkande rött ljus och kraftig ljudsignal på 85 dB. 

340 kr Ordinarie pris 425 kr
- +
 • Produkten rekommenderas av If
 • Kompetent kundservice
 • 15 dagars öppet köp
 • Tillgänglighet: I Lager
 • Lagervara med omgående leverans

Om gasvarnare

Brandvarnare  

En gasvarnare reagerar på osynliga men brand- och explosionsfarliga gaser som gasol, LPG-gas, LNG-gas, stadsgas, naturgas mm. En gasvarnare slår larm långt innan koncentrationen blivit så hög att fara för explosion föreligger.

Lär dig mer om olika typer av brand- och gasvarnare samt var man ska installera och hur man bör underhålla en brandvarnare med mera i vår guide om brandvarnare.

 


Produktegenskaåer för gasvarnare Nexa G-3000

Nexa G-3000 känner av alla typer av brandfarliga gaser - flaskgas (gasol), LPG-gas (butan, propan etc), LNG-gas, stadsgas, naturgas med flera dock ej narkosgaser. Slår larm långt innan koncentrationen blivit så hög att fara för explosion föreligger. Larmar med blinkande rött ljus och kraftig ljudsignal på 85 dB. Levereras komplett med anslutning till både 220-240V och 12VDC transformator (adapter medföljer).

Nexa G-3000 ansluts till 12 V likström när det används i husvagnar och båtar. I bostäder kopplas det till ett 230 V vägguttag med hjälp av en extern nätadapter. Levereras med väggfäste, skruvar, pluggar och nätadapter med 2 m kabel.

 • Sensor av typen het tråd med lång livslängd
 • Inbyggd självtest av sensorn
 • Lång livslängd på sensorn
 • Hög pålitlighet och stabilitet
 • Liten påverkan av organiska lösningsmedel
 • Hög känslighet
 • Lätt att installera i kök, husvagn, båt och andra utrymmen där gas är en riskfaktor.

 

Tänk på!

Den största risken vid normal användning av gasol är att det läcker i slangar och anslutningar. Tänk på att gasolflaskan ska förvaras stående och i ett utrymme som är ventilerat och som mynnar över bord (på båten). Gör ett läcktest på gasolslangarna med till exempel såpvatten. Kolla slangens tillverkningsår och byt om den är för gammal. Kontrollera alla fasta rörledningar samt kopplingar och skarvar till bränsle- och gasolutrustningen. Reduceringsventilen måste vara felfri, den som ser till att rätt tryck erhålls. Testa att gaslarmet funkar.

En gasvarnare ska placeras lågt (mellan golvet och ansiktshöjd) eftersom brandfarliga gaser som flaskgas (gasol), LPG-gas (butan, propan etc), LNG-gas, stadsgas, naturgas med flera är tyngre än luft.

Specifikation
Godkänd Ja
Typ av varnare Gasvarnare
Sammankopplingsbar Nej
Pausfunktion Nej
Strömkälla 12V DC
Färg Vit
Produkt certifierad enligt SS-EN 14604 - Brandvarnare
Certifikat CE
Produktvikt (kg) 1.0000
Skriv din egen recension
Du recenserar:Gasvarnare Nexa G-3000
Customer Questions
Det finns inga frågor och svar om denna produkt än.
Fick du inte svar på din fråga?