Gasvarnare Housegard 12V + 230V

Housegards gasvarnare rekommenderas till husvagnen, båten och i sommarstugan. Den varnar dig när den upptäcker gasol, LPG-gas, LNG-gas, stadsgas och naturgas. Gasvarnaren har inbyggd sensor med självtest och 5 års livslängd.

Specialpris 356,00 kr Ordinarie pris 445,00 kr
 
 • Produkten rekommenderas av If
 • Kompetent kundservice
 • 15 dagars öppet köp
Lagervara

Om gasvarnare

Brandvarnare  

En gasvarnare reagerar på osynliga men brand- och explosionsfarliga gaser som gasol, LPG-gas, LNG-gas, stadsgas, naturgas mm. En gasvarnare slår larm långt innan koncentrationen blivit så hög att fara för explosion föreligger.

Lär dig mer om olika typer av brand- och gasvarnare samt var man ska installera och hur man bör underhålla en brandvarnare med mera i vår guide om brandvarnare.

Om gasvarnare

Brandvarnare

En gasvarnare reagerar på osynliga men brand- och explosionsfarliga gaser som gasol, LPG-gas, LNG-gas, stadsgas, naturgas mm. En gasvarnare slår larm långt innan koncentrationen blivit så hög att fara för explosion föreligger.

Lär dig mer om olika typer av brand- och gasvarnare samt var man ska installera och hur man bör underhålla en brandvarnare med mera i vår guide om brandvarnare.

Produktegenskaper för gasvarnare Housegard

 • Kan kopplas direkt till 12V eller till 230V via medföljande adapter.
 • Anti stöld funktion med tamper alarm.
 • Reläutgång för att kunna ansluta extern siren eller ventil.
 • Lättanvänd paus- och testfunktion.
 • LED-indikator för normalläge, felläge och larm.
 • Indikerar när den nått sin livslängd på 5 år.
 • Testad och godkänd, CE, EN 50194-1:2009.
 

 

Placering av gasvarnare

Placering av gasvarnare beror på vilken typ av gas som ska upptäckas.

 • Naturgas och stadsgas är lättare än luft och stiger upp mot taket vid läckage. Gasvarnaren ska därför monteras ca 15-30 cm under taket .
 • Flaskgas (gasol) och LPG-gas (butan, propan etc) är tyngre än luft och sjunker därför ned mot golvet vid läckage. Gasvarnaren ska därför monteras ca 15-30 cm ovanpå golvet.

 

Tänk på!

Den största risken vid normal användning av gasol är att det läcker i slangar och anslutningar. Tänk på att gasolflaskan ska förvaras stående och i ett utrymme som är ventilerat och som mynnar över bord (på båten). Gör ett läcktest på gasolslangarna med till exempel såpvatten. Kolla slangens tillverkningsår och byt om den är för gammal. Kontrollera alla fasta rörledningar samt kopplingar och skarvar till bränsle- och gasolutrustningen. Reduceringsventilen måste vara felfri, den som ser till att rätt tryck erhålls. Testa att gaslarmet funkar.

Specifikation
Leveranstid Lagervara
Varumärke Housegard
Garanti 2 år
Typ av varnare Gasvarnare
Certifikat CE
Godkänd Ja
Certifierad produkt SS-EN 50194-1 - Gasvarnare till hemmiljö
Signalstyrka (dB) 85 dB
Sammankopplingsbar Nej
Pausfunktion Nej
Färg Vit
Produktvikt (kg) 0.4000
Jag har problem med falsklarm med mina brandvarnare, vad kan jag göra?
Nästan alla falsklarm beror på miljön som brandvarnaren är uppsatta i, till exempel att det finns för mycket damm, smuts, kondens eller liknande i luften. Vi rekommenderar därför alltid att läsa och följa anvisningarna i denna guide om falsklarm först.
Vilken gas använder i lägenheter i bandhagen?
Det borde väl vara stadsgas men för att vara säker skulle jag rekommendera att kontakta Stockholms Gas.
Fick du inte svar på din fråga?
Write Your Own Review
Du recenserar:Gasvarnare Housegard 12V + 230V
Your Rating