Brandskydd

Brandskydd för företag och organisationer

Arbetsgivaren ska göra allt för att förhindra brand i arbetsmiljön. Det gäller alla företag och organisationer, oavsett hur små eller stora de är. På ett organiserat sätt ska arbetsgivaren planera, utbilda, kontrollera och följa upp att brandskyddet är bra. På arbetsplatser samt allmänna platser finns krav på att brandskyddsutrustning skall finnas (enligt 2 kap 2§, Lagen om skydd mot olyckor). Tänk även på att brandsläckare ska vara röda på allmänna platser och arbetsplatser.

Alla företag bör ha följande brandskydd:

  • Brandsläckare - Beroende på miljö kan man välja pulversläckare, skumsläckare eller koldioxidsläckare. För företag rekommenderas det att ha en godkänd huvudbrandsläckare på minst 6 kg pulver.
  • Brandfilt - Enkel att hantera och släcker effektivt mindre bränder som uppstått i kläder, möbler, spisen m.m. Man ska lägga brandfilten över elden och på detta sätt kvävs branden effektivt.
  • Utrymningsplan - Alla arbetsplatser bör ha en utrymningsplan. Även om de egna anställda har en god lokalkännedom kanske besökare och hantverkare inte har det, och en utrymningsplan är ett snabbt och enkelt sätt att få människor i säkerhet.
  • Tydliga utrymningsskyltar - Det måste gå snabbt vid en utrymning och då krävs tydliga utrymningsskyltar som är enkla att förstå och som är väl synliga för alla. Det är också viktigt att ha andra typer av brandskyltar som visar vart brandsläckaren är placerad och skyltar som visar annan nödvändig information. Tydliga brandskyltar räddar liv.
  • Första hjälpen-kit för företag med det nödvändigaste för att ta hand om en skada som uppstått - allt för att kunna hjälpa personer snabbt och effektivt om det uppstår någon olycka.

Önskar du en skräddarsydd offert eller vill bli tillagd som fakturakund? Kontakta vår kundservice!

Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 1-31 av 65

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 1-31 av 65

Sida
per sida
Sätt fallande sortering