Digitalt dörrlås Yale Doorman Version 2 (V2N) Silver

Yale Doorman i silver är ett komplett elektromekaniskt ytterdörrlås helt utan mekaniska nycklar. Låset kan öppnas med kod, passerbricka, fjärrkontroll eller mobilapp - perfekt för både villan och lägenheten. Yale Doorman är godkänt av Svenska Stöldskyddsföreningen (SSF) i klass 3. Den senaste versionen av Yale Doorman V2N har ett uppgraderad kodlås, en ny läsare på utsidan samt nya passerbrickor.

Specialpris 5 280,00 kr Ordinarie pris 6 600,00 kr
 
 • Produkten rekommenderas av If
 • Kompetent kundservice
 • 15 dagars öppet köp
Lagervara

Produktfilm om Yale Doorman V2N 

 

Produktegenskaper för elektroniskt dörrlås Yale Doorman V2 

Yale Doorman är utvecklad och designad med fokus på säkerhet och bekvämlighet för den privata konsumenten. Låset erbjuder full flexibilitet, du kan välja hur du vill kunna öppna dörren, beroende på dina individuella behov.

 

Låsningsalternativ

Med Yale Dörrman kan du låsa och låsa upp dörren på följande sätt:

 

 • Kod med 6-12 siffror. Upp till 9 st olika koder kan lagras i varje Yale Doorman V2N lås.
 • Nyckeltag- Upp till 20 st nyckeltagar kan lagras i varje lås. Och varje nyckeltag kan lagras i upp till 6 st olika Yale Doorman V2N lås.
 • Fjärrkontroll - Upp till 5 st fjärrkontroller kan anslutas. Observera att fjärrkontrollen ingår ej utan är en tillbehör och förutsätter även installation av en fjärrmottagare.
 • Mobilapp - Användning av mobilappen förutsätter installation av Verisure SmartLock Modul och anslutning till Verisure SmartLock Box (tillbehör). Upp till 9 olika användare kan skapas i appen.

 

Produktspecifikation

 • Speciellt utvecklad för Skandinaviska väderförhållanden. Tål kyla, värme, snö och regn samt smuts och sand. 
 • IP klassat till IP55 (Vad betyder IP55?) 
 • UV skyddad yta som tål sol och fukt under längre perioder.
 • Godkänt av Svenska Stöldskyddsföreningen (SSF) enligt SS 3522 i klass 3.
 • Brandtestad EI30.
 • Passar de allra flesta ytterdörrar i Skandinavien utan att man behöver göra ingrepp eller anpassning av dörren. Klarar dörrtjocklek 40-88 mm. Låset är symmetriskt och kan monteras på både höger- och vänsterhängda dörrar med slutbleck ASSA 1487-2.
 • Drivs av 4 st AA batterier. Om batterierna tar slut kan man alltid komma in genom att hålla ett 9V batteri mot en kontakt på utsidan och sedan låsa upp medden elektroniska nyckeln.
 • Talade instruktioner på svenska, norska, danska och engelska samt ljusguidning vid installation och handhavande
 • Nyckeltag baserat på RFID. Kod 6-12 siffror. Fjärrkontroll via radio.
 • Sensorer i låset säkerställer optimal funktion och information till användaren.
 • Hakregel kopplar samman lås och karm för högsta styrka.
 • Bortasäkringsfunktion som förhindrar att man kan öppna inifrån.
 • Kan öppnas strömlöst från insidan. 
 

Paketet innhåller en komplett låssats Yale Doorman version 2

 • 3 st passerbrickor
 • Slutbleck ASSA 1487-2
 • Elektromekaniskt låshus Yale Doorman
 • Borrskydd
 • 4 st AA-batterier medföljer
 • Manualer och installationsbeskrivning
 • Kodpanel i svart, vit eller silver
 • Handtag (trycken)

 

Montage av Yale Doorman

Installation Montaget är relativ enkelt för en van hemmasnickare. På Yale Doormans YouTube-kanal finns flera utförliga installationsfilmer

   

Mer information om Yale Doorman

 

Mått på Yale Doorman låshus

 • Dorndjup: 50 mm
 • Djup på låshuset: 75 mm
 • Höjd på låshuset: 150 mm
  • Avstånd mellan låshusets övre kant och cylinderroddare: 25 mm
  • Avstånd mellan cylinderroddare och tryckesroddare: 105 mm
  • Avstånd mellan låshusets nedre kant och tryckesroddare: 20 mm
 • Längd på låsstolpe: 225 mm
 • Symmetrisk låstolpe. Avstånd mellan låshuset övre/undre kant och låsstolpens övre/undre kant: 37,5 mm
Specifikation
Leveranstid Lagervara
Garanti 2 år
Godkänd Ja
Certifierad produkt SS 3522 - Dörrlås
Godkännanden SBSC - Certifierad produkt, Svenska Stöldskyddsföreningen (SSF), Sverige
Säkerhetsklass Klass 3
Typ av lås Elektromekaniskt lås till ytterdörrar
Typ av låsregel Hakregel
Dörrens hängning Vändbar
Låshusets djup (mm) 75
Låshusets dorndjup (mm) 50
Kompatibel med låshus Yale Doorman
Låsets funktioner Borta säker - Hemma bekväm
Låsstolpens längd (mm) 225
Låsstolpens bredd (mm) 45
Typ av dörr / fönster Ytterdörr
Låsstolpens symmetri Symmetrisk
Ytbehandling Silver
IP klass IP55 - Dammsäkert och Spolsäkert
Produktvikt (kg) 6.0000
Vi håller på och bygger hus vid havet. Vår blivande granne har haft sitt Yale Doorman i bara drygt ett år innan det var så ärgigt att det behövde bytas. (utsatt av salt väder och vind) Det gick då inte att byta handtag och utvändig aluminiumplåt. Han fick byta hela låset. Är det så att det inte går att byta bara trycke?
Handtag, täckskylt och många andra delar av ett Yale Doorman lås kan man köpa och byta ut separat. Varför din granne bytte hela låset vet vi förstås inte men anledningen är i alla fall inte att man inte kan köpa och byta enskilda separat.
Jag är i behov av två stycken Yale Doorman V2N, 1 st mikroenhet som jag vill styra via appen, vad är totala antalet användare jag kan ha på låsen? Är det 20 st? Jag behöver mer än 10 brickor, hur ser den tekniska lösningen ut för att ha fler brickor än 10st?
Yale Doorman är framtagen för hemmabruk med ett fåtal användare, det är inte ett passersystem för ett stort antal användare. Man kan ha upp till 10 st nyckelbrickor per lås och 9 st användare per app.
Är digitala lås och låstillbehör som Yale Doorman, Yale Entr S, Yale Easy, Friday Smart Lock, Glue Smart Kit, Habo Tribe och MyLoq godkända?
If har inte längre några låskrav, vilket innebär att samtliga dörr- och fönsterlås är godkända av If, även digitala.
Är Yale Doorman ett godkänt lås?
Yale Doorman har testats och certifierats enligt SS 3522 i klass 3 och är därmed godkänt av Svenska Stöldskyddsförening (SSF) under följande förutsättningar:  Låset ska vara i bortasäkrat läge med advanced mode. Kodblockering och automatisk låsning...
Är Yale Doorman godkänt av er (If) även om man endast använder kod? Och inte endast då: 1. Låset ska vara i bortasäkrat läge med advanced mode. 2. Kodblockering och automatisk låsning ska vara aktiverat, så att bara nyckelbricka kan användas för att öppna dörren. Hälsningar Tony S
Hej Tony, Ja, Yale Doorman är godkänt av If även om man endast använder kod. Villkoren med bortasäkring och kodblockering gäller för att låset / låsningen ska vara godkänt enligt SS 3522 men If har inga sådana krav längre. Återkom gärna om du har ...
Jag har idag ett Yale Doorman som jag vill byta ut mot ett vanligt lås, t ex till låspaketet ASSA D12 som ni säljer. Kommer det att passa?
Att byta ut ett Yale Doorman lås mot ett mekanisk ASSA lås som ASSA Entré är enkelt eftersom låshusen har samma mått och slutblecken är till och med identiska (ASSA 1487-2). Man behöver alltså inte byta slutblecket och inte heller göra någon förändring i dörren, utan det är bara att demontera ditt Yale Doorman och montera ett ASSA Entré eller motsvarande lås.
Hur många användare kan man ha i Verisure appen till Yale Doorman?
Man kan skapa upp till 9 st olika användare i Verisure appen. Det som man skulle kunna göra är att man skapa en generell användare som används av flera personer och på så sätt finns inga begränsningar hur många app-användare ett Yale Doorman lås kan ha. Enda nackdelen är att man inte längre kan se vilka användare som har öppnat låset, om man nu vill göra det.
Har ni inget lås där man kan ha fler koder än 9? Låset ska sitta på ett företag.
Hej Lisbritt,Tack för ditt meddelande.Nej, om man behöver ett kodlås (med knappsats) och fler än 9 användare / koder, då handlar det om ett passersystem och man behöver vända sig till en låsfirma.Återkom gärna om du har ytterligare frågor.Vänlig hälsning...
Jag har 2 Yale Doorman och skulle vilja ha ett skydd för låset så man inte kan se när personalen slår koden. Finns det att köpa?
Tyvärr finns inget färdigt tillbehör att köpa till Yale Doorman som döljer koden. Men visste du att Yale Doorman erbjuder en funktion som förhindrar just detta? Du kan slå ett låtsasnummer före eller efter användarkoden när Yale Doorman låses upp för att dölja den riktiga koden. Funktionen heter "Fake decoy" och du kan läsa mer i användarmanuelen om den.
Går det att koppla ihop Yale ENTR S fingeravtrycksläsaren med ett vanligt Yale Doorman (V2N)?
Yale ENTR S och Yale Doorman V2N är inte kompatibla med varandra, därför går det inte att koppla Yale ENTR S fingeravtrycksläsaren med Yale Doorman V2N .
Kan man koppla ihop 2 Yale Doorman för 2 ytterdörrar?
Hej! Ja, om frågan syftar på om man kan styra 2 st Yale Doorman V2N med en app så är det fullt möjligt. Upp till sex (6) stycken Yale Doorman V2N lås kan kopplas upp med en SmartLock Box. Återkom gärna om du har följdfrågor eller om vi har missförstått...
Fungerar Yale Doorman på både vänster- och högerhängd dörr?
Ja, Yale Doorman fungerar på bäde vänster- och hängda dörrar.
Hej! Vi kan inte låsa genom att trycka stjärna.... Med vänlig hälsning, Thomas
Hej Thomas, Tack för ditt meddelande. Några följdfrågor: Fungerar stjärna-knappen när ni ska låsa upp Yale Doorman? Fungerar låset och knappsatsen i övrigt? Tack för hjälpen! Mvh Magnus
Har Yale Doorman spärr så att små barn inte kan öppna enkelt inifrån eller behöver man köpa låsskydd?
Nej, Yale Doorman har ingen specifik spärr. Sedan är det inte så enkelt att öppna låset eftersom man måste först vrida vredet och sedan trycker ner handtaget.
Fick du inte svar på din fråga?
Write Your Own Review
Du recenserar:Digitalt dörrlås Yale Doorman Version 2 (V2N) Silver
Your Rating