Elektromekaniskt ytterdörrlås Yale Doorman MPL till spanjolettdörrar

manufacturer

OBS! Denna version av Yale Doorman är speciellt framtagen för spanjolettdörrar och fungerar endast i kombination med en passande H9 spanjolett.

Yale Doorman är ett komplett elektromekaniskt ytterdörrlås helt utan mekaniska nycklar. Låset kan öppnas med kod, passerbricka, fjärrkontroll eller mobilapp - perfekt för både villan och lägenheten. Yale Doorman är godkänt av Svenska Stöldskyddsföreningen (SSF) i klass 3. Den senaste versionen av Yale Doorman V2N har ett uppgraderad kodlås, en ny läsare på utsidan samt nya passerbrickor.

Välj mellan svart, vit och silver. Denna artikel kommmer att utgå från sortimentet så det finns endast enstaka kvar i de olika färgerna. Spanjolett säljs inte längre av oss utan den får man köpa till separat hos annan aktör.

4 495,00 kr
Ladda ner produktblad (PDF)

Produktfilm om Yale Doorman V2N

Produktegenskaper för elektroniskt dörrlås Yale Doorman MPL

Yale Doorman MPL är ett verkligt smart sätt att förenkla livet vid in- och utgång och att öka säkerheten. Yale Doorman MPL är ett erpunktslås, ett lås med två extra låspunkter utöver centrumenheten, och i detta lås kombineras Yale Doormans funktioner med flerpunktslåsets utökade säkerhet. Genom att introducera elektronik i hemmalåsningen löses många vardagliga besvär med nycklar och genom att utöka antalet reglar i låsningen från en till tre ökar man låsets mot- ståndskraft. Så med Yale Doorman MPL blir låsningen helt enkelt lite extra - extra enkel och extra säker.

Med Yale Dörrman kan du låsa och låsa upp dörren på följande sätt:

• Kod (6-12 siffror)
  • Passerbricka (Upp till 10 st nyckelbrickor kan lagras i varje lås. Varje passerbricka kan lagras i upp till 6 st olika lås.)
  • Fjärrkontroll (tillbehör, förutsätter installation av en fjärrmottagare)
  • Mobilapp (tillbehör, förutsätter anslutning till Verisure VBox)

Produktspecifikation

• Speciellt utvecklad för Skandinaviska väderförhållanden. Tål kyla, värme, snö och regn samt smuts och sand.
  • IP klassat till IP55 (Vad betyder IP55?)
  • UV skyddad yta som tål sol och fukt under längre perioder.
  • Godkänt av Svenska Stöldskyddsföreningen (SSF) enligt SS 3522 i klass 3.
  • Brandtestad EI30.
  • Passar spanjolettdörrar med tillhörande spanjolett från Yale.
  • Drivs av 4 st AA batterier. Om batterierna tar slut kan man alltid komma in genom att hålla ett 9V batteri mot en kontakt på utsidan och sedan låsa upp medden elektroniska nyckeln.
  • Talade instruktioner på svenska, norska, danska och engelska samt ljusguidning vid installation och handhavande
  • Nyckeltag baserat på RFID. Kod 6-12 siffror. Fjärrkontroll via radio.
  • Sensorer i låset säkerställer optimal funktion och information till användaren.
  • Hakregel kopplar samman lås och karm för högsta styrka.
  • Bortasäkringsfunktion som förhindrar att man kan öppna inifrån.
  • Kan öppnas strömlöst från insidan.

Paketet innhåller Yale Doorman MPL

• Kodpanel i svart, vit eller silver
  • Handtag (trycken)
  • 3 st passerbrickor
  • 4 st AA-batterier medföljer
  • Manualer och installationsbeskrivning

OBS! Slutbleck till övre och nedre hakregeln medföljer ej.

Observera att för att få en komplett funktion behövs förutom Yale Doorman MPL även en Yale Doorman H9-spanjolettl. H9-spanjolett består av en stolpe med ellås och 2 st extra låspunkter (hakregel).

Montage

Medelsvår installation

Installationen är medelsvår och kräver viss erfarenhet och noggrannhet, dessutom kan specifika verktyg och/eller tillbehör behövas. Vi rekommenderar installationen därför endast till vana hemmasnickare som kan lösa de problem som kan uppstå under installationen. På Yale Doormans YouTube-kanal finns flera utförliga installationsfilmer.

Mer information om Yale Doorman

Information om automatisk låsning

Automatisk låsning finns som låsningsalternativ även för Yale Doorman MPL till spanjolettdörrar, men fungerar lite annorlunda eftersom man även måste lyfta handtaget när man vill låsa dörren. Låsningen sker då automatisk, dvs man behöver varken ange koden, använda nyckelbrickan eller annan nyckel för att låsa dörren. De allra flesta spanjolettdörrar har detta låsningssätt som standard för att få ut reglarna och kolvarna. Automatisk låsning i spanjolettvarianten är även säkrare än i den traditionella Yale Doorman låset. Som användare omfattas man nämligen av aktsamhetskravet och ska säkerställa att man har låst och förreglat sin dörr, vilket endast kan göras vid dörren.

Typ av lås Elektromekaniskt lås till ytterdörrar
Typ av låsregel Hakregel
Certifierat enligt SS 3522 - Dörrlås
Kompatibel med låshus Yale Doorman spanjolett

Du kanske även är intresserad av följande produkt(er)?