Elektromekaniskt ytterdörrlås Yale Doorman MPL till spanjolettdörrar

OBS! Denna version av Yale Doorman är speciellt framtagen för spanjolettdörrar och fungerar endast i kombination med en passande H9 spanjolett.

Yale Doorman är ett komplett elektromekaniskt ytterdörrlås helt utan mekaniska nycklar. Låset kan öppnas med kod, passerbricka, fjärrkontroll eller mobilapp - perfekt för både villan och lägenheten. Yale Doorman är godkänt av Svenska Stöldskyddsföreningen (SSF) i klass 3. Den senaste versionen av Yale Doorman V2N har ett uppgraderad kodlås, en ny läsare på utsidan samt nya passerbrickor.

Välj mellan svart, vit och silver.

Ordinarie pris 4 695,00 kr Från 4 695,00 kr 3 756,00 kr
 
 • Produkten rekommenderas av If
 • Kompetent kundservice
 • 15 dagars öppet köp
Lagervara

Produktfilm om Yale Doorman V2N

 

Produktegenskaper för elektroniskt dörrlås Yale Doorman MPL  

Yale Doorman MPL är ett verkligt smart sätt att förenkla livet vid in- och utgång och att öka säkerheten. Yale Doorman MPL är ett erpunktslås, ett lås med två extra låspunkter utöver centrumenheten, och i detta lås kombineras Yale Doormans funktioner med flerpunktslåsets utökade säkerhet. Genom att introducera elektronik i hemmalåsningen löses många vardagliga besvär med nycklar och genom att utöka antalet reglar i låsningen från en till tre ökar man låsets mot- ståndskraft. Så med Yale Doorman MPL blir låsningen helt enkelt lite extra - extra enkel och extra säker. 

Låsningsalternativ

Med Yale Dörrman kan du låsa och låsa upp dörren på följande sätt:

 • Kod (6-12 siffror)
 • Passerbricka (Upp till 10 st nyckelbrickor kan lagras i varje lås. Varje passerbricka kan lagras i upp till 6 st olika lås.)
 • Fjärrkontroll (tillbehör, förutsätter installation av en fjärrmottagare) 
 • Mobilapp (tillbehör, förutsätter anslutning till Verisure VBox) 

Produktspecifikation

 • Speciellt utvecklad för Skandinaviska väderförhållanden. Tål kyla, värme, snö och regn samt smuts och sand. 
 • IP klassat till IP55 (Vad betyder IP55?) 
 • UV skyddad yta som tål sol och fukt under längre perioder.
 • Godkänt av Svenska Stöldskyddsföreningen (SSF) enligt SS 3522 i klass 3.
 • Brandtestad EI30.
 • Passar spanjolettdörrar med tillhörande spanjolett från Yale.
 • Drivs av 4 st AA batterier. Om batterierna tar slut kan man alltid komma in genom att hålla ett 9V batteri mot en kontakt på utsidan och sedan låsa upp medden elektroniska nyckeln.
 • Talade instruktioner på svenska, norska, danska och engelska samt ljusguidning vid installation och handhavande
 • Nyckeltag baserat på RFID. Kod 6-12 siffror. Fjärrkontroll via radio.
 • Sensorer i låset säkerställer optimal funktion och information till användaren.
 • Hakregel kopplar samman lås och karm för högsta styrka.
 • Bortasäkringsfunktion som förhindrar att man kan öppna inifrån.
 • Kan öppnas strömlöst från insidan. 

Information om automatisk låsning

Automatisk låsning finns som låsningsalternativ även för Yale Doorman MPL till spanjolettdörrar, men fungerar lite annorlunda eftersom man även måste lyfta handtaget när man vill låsa dörren. Låsningen sker då automatisk, dvs man behöver varken ange koden, använda nyckelbrickan eller annan nyckel för att låsa dörren. De allra flesta spanjolettdörrar har detta låsningssätt som standard för att få ut reglarna och kolvarna. Automatisk låsning i spanjolettvarianten är även säkrare än i den traditionella Yale Doorman låset. Som användare omfattas man nämligen av aktsamhetskravet och ska säkerställa att man har låst och förreglat sin dörr, vilket endast kan göras vid dörren.

 

Paketet innhåller Yale Doorman MPL

 • Kodpanel i svart, vit eller silver
 • Handtag (trycken)
 • 3 st passerbrickor
 • 4 st AA-batterier medföljer
 • Manualer och installationsbeskrivning

Observera

 • Slutbleck till övre och nedre hakregeln medföljer ej.
 • För att få en komplett funktion behövs förutom Yale Doorman MPL även en Yale Doorman H9-spanjolettl. H9-spanjolett består av en stolpe med ellås och 2 st extra låspunkter (hakregel).

 

Montage

Medelsvår installation

Installationen är medelsvår och kräver viss erfarenhet och noggrannhet, dessutom kan specifika verktyg och/eller tillbehör behövas. Vi rekommenderar installationen därför endast till vana hemmasnickare som kan lösa de problem som kan uppstå under installationen. På Yale Doormans YouTube-kanal finns flera utförliga installationsfilmer.

 

   

 

Specifikation
Leveranstid Lagervara
Garanti 2 år
Godkänd Ja
Certifierad produkt SS 3522 - Dörrlås
Godkännanden SBSC - Certifierad produkt, Svenska Stöldskyddsföreningen (SSF), Sverige
Säkerhetsklass Klass 3
Typ av lås Elektromekaniskt lås till ytterdörrar
Typ av låsregel Hakregel
Kompatibel med låshus Yale Doorman spanjolett
Typ av dörr / fönster Ytterdörr
IP klass IP55 - Dammsäkert och Spolsäkert
Produktvikt (kg) 3.5
Jag har en säkerhetsdörr från DALOC med spanjolett. Kan jag kolla om MPL-versionen av Yale Doorman passar till den dörr jag har?
Yale Doorman MPL är speciellt framtagen för spanjolettdörrar och fungerar endast i kombination med en passande Yale H9 spanjolett, dvs inte med ett befintligt mekaniskt spanjolett. Du kommer alltså behöva köpa ett H9 spanjolett också , under förutsättningar att det kommer att passa i din dörr. För att ta reda på det rekommenderar jag att du kontaktar DALOC direkt.
Kommer min befintliga spanjolett att fungera med Yale Doorman MPL låset?
Om man vill installera ett Yale Doorman MPL på sin spanjolettdörr behöver man även ett speciellt Yale H9 spanjolett, inga andra spanjoletter kommer att fungera tyvärr.
Är Yale Doorman godkänt av If, även om man öppnar endast med kod?
Många försäkringsbolag, inklusive If, har inte längre några specifika krav på dörrlås för sina hemförsäkringarvilket innebär att Yale Doorman (och andra elektoniska dörrlås) därmed är godkända oavsett hur man använder de, dvs även med mobil och kod. Observera att detta gäller endast hemförsäkringar och inte företagsförsäkringar.
Är Yale Doorman ett godkänt lås?
Yale Doorman har testats och certifierats enligt SS 3522 i klass 3 och är därmed godkänt av Svenska Stöldskyddsförening (SSF) under följande förutsättningar:  Låset ska vara i bortasäkrat läge med advanced mode. Kodblockering och automatisk låsning...
Är Yale Doorman godkänt av er (If) även om man endast använder kod? Och inte endast då: 1. Låset ska vara i bortasäkrat läge med advanced mode. 2. Kodblockering och automatisk låsning ska vara aktiverat, så att bara nyckelbricka kan användas för att öppna dörren. Hälsningar Tony S
Hej Tony, Ja, Yale Doorman är godkänt av If även om man endast använder kod. Villkoren med bortasäkring och kodblockering gäller för att låset / låsningen ska vara godkänt enligt SS 3522 men If har inga sådana krav längre. Återkom gärna om du har ...
Hur många användare kan man ha i Verisure appen till Yale Doorman?
Man kan skapa upp till 9 st olika användare i Verisure appen. Det som man skulle kunna göra är att man skapa en generell användare som används av flera personer och på så sätt finns inga begränsningar hur många app-användare ett Yale Doorman lås kan ha. Enda nackdelen är att man inte längre kan se vilka användare som har öppnat låset, om man nu vill göra det.
Jag har 2 Yale Doorman och skulle vilja ha ett skydd för låset så man inte kan se när personalen slår koden. Finns det att köpa?
Tyvärr finns inget färdigt tillbehör att köpa till Yale Doorman som döljer koden. Men visste du att Yale Doorman erbjuder en funktion som förhindrar just detta? Du kan slå ett låtsasnummer före eller efter användarkoden när Yale Doorman låses upp för att dölja den riktiga koden. Funktionen heter "Fake decoy" och du kan läsa mer i användarmanuelen om den.
Hur lång leveranstid är det på MPL-versionen?
Vi har f n Yale Doorman MPL versionen i lager och kan därmed leverera per omgående.
Fick du inte svar på din fråga?
Write Your Own Review
Du recenserar:Elektromekaniskt ytterdörrlås Yale Doorman MPL till spanjolettdörrar
Your Rating