Diskbänksinsats Foolproof (40-100 cm)

manufacturer

Diskbänksinsatsen läggs in på botten i bänkskåpet under diskbänken. Insatsen samlar upp och leder fram vattnet, så att det är möjligt att upptäcka vattnet på skåpbotten eller i värsta fall på golvet framför skåpet. Den går också att skarva och att montera i vinkel i hörnskåp.

Observera att produkten levereras inom 1-2 veckor.

315,00 kr
Ladda ner produktblad (PDF)

Om diskbänksinsats

Fukt- och vattenskador

Var fjärde vattenskada i bostäder inträffar i ett kök. I bänkskåpet under diskbänken installeras rör, slangar, kranar, kopplingar, vattenlås, avlopp och vattenförsörjningen till diskmaskinen. Cirka 45% av de skador som diskmaskiner orsakar sker i eller under ett sådant bänkskåp. För att dölja och skydda installationerna brukar man placera en skiva framför. Ett smygläckage bakom skivan sipprar långsamt, utan att upptäckas, längs rören ner i bjälklaget. Läckagevattnet sugs upp av byggmaterial och inredning och syns först, när konstruktionen är mättad. Chansen att upptäcka ett sådant läckage utan hjälpmedel är minimal.

Boverket (BBR 6:5334) och VVS-företagarnas Branschregler Säker Vatteninstallation ger därför rådet att montera ett vattentätt tätskikt under diskbänken och under alla apparater, som kan avge vatten eller kondens.

Läs mer om hur du kan förebygga fukt- och vattenskador samt gällande regelverk i vår guide om fukt- och vattenskador.

Produktspecifikation för bänskåpsinsats / diskbänksinsats

Insatsen monteras på botten i bänkskåpet under diskbänken. Den skyddar underlaget, samlar upp och leder fram smygläckage. Produkten levereras som en plastskiva tillsammans med monteringsanvisning, stift med låsbrickor och specialtejp.

Insatsen placeras direkt på botten av skåpet när du ska renovera kök eller när du bygger nytt. Finns i flera olika standard storlekar som kan anpassas till olika bredder i både nya och befintliga skåp. Denna ger en tät och slät skåpbotten som är lätt att hålla ren. Om den används i skåp med vattenledningar och rörgenomföringar skapar du ett tätt ytskikt med komplettering av tätningssats och Diaflex/slanggenomföring. Insatserna går även att skarva för större mått samt för att lägga in i hörnskåp.

• Skivan är gjord i slagtålig, miljövänlig, giftfri och återvinningsbar PP-Plast.
  • Produkten är testad och godkänd enligt typgodkännande 0505/01.
  • Produkten är accepterad i Byggvarubedömningen.Typgodkänd.
  • Ljusgrå
  • Storlek avser invändig skåpbredd.
  • Tillverkas i Sverige.

Ladda ner broschyr (PDF)

Ladda ner monteringsanvisning (PDF)

Leveranstid Inom 2 veckor