Digitalt dörrlås Habo Tribe 2 med fingeravtrycksläsare Svart

Med det digitala låset Habo Tribe 2 kan du öppna ytterdörren med ditt fingeravtryck eller kod samt via användarvänlig app och även med sedvanlig nyckel. Därmed är Habo Tribe 2 det perfekta alternativet för familjer som värdesätter säkerhet lika högt som bekvämlighet. Passar de flesta nordiska dörrar med dorndjup på max 50mm.

Specialpris 4 796,00 kr Ordinarie pris 5 995,00 kr
 
 • Produkten rekommenderas av If
 • Kompetent kundservice
 • 15 dagars öppet köp
Lagervara

Produktfilm om Habo Tribe 2

Produktegenskaper för biometriskt dörrlås Habo Tribe 2

Öppna enkelt med fingeravtryck eller kod. Gardera med nyckel.

Glöm problem med nycklar som är på villovägar, skaver i fickan eller som hamnat längst ned i väskan. Med Habo Tribe™ behöver du heller inte gömma nycklar i blomlådor eller oroa dig för att barnen tappat nycklarna i skolan. Det är enkelt att använda Habo Tribe™. När du kommer hem lägger du fingret på läsaren, då identifieras ditt avtryck och låset öppnas. Låset fungerar bra i värme, kyla och regn och du kan lagra flera fingeravtryck per person. För extra trygghet och flexibilitet kan du även öppna låset med en kod via en sifferdisplay, i kombination med fingeravtrycket eller som egen funktion. Du är även helgarderad med en vanlig låscylinder bakom frontluckan.

Oavsett om du är singel, sambo, bor i kollektiv eller kärnfamilj kommer Habo Tribe™ att underlätta vardagen. Med fingeravtrycksläsaren kan alla i hemmet passera ut och in utan att ytterdörren blir ett hinder på vägen. 

För speciella tillfällen, till exempel när du har vänner på besök eller vill släppa in hantverkare utan att vara hemma från jobbet, passar det bra att lämna ut en tillfällig portkod. Självklart kan du när som helst ändra eller ta bort koden när den inte behövs.

Habo Tribe har stöd för alla nordiska språk. 

Design Thomas Sandell.

 

Låsning med Habo Tribe 2

Med Habo Tribe kan du låsa och låsa upp dörren på följande sätt:

 • Fingeravtryck - Habo Tribe™ lagrar upp till 99 fingeravtryck. Du kan skanna in flera avtryck per person, lägga till och ta bort dem när du behöver.
 • Kod med 6-12 siffror - Habo Tribe™ kan öppnas med fingeravtryck och/eller sifferkod. Du kan lagra två koder som när som helst kan ändras.
 • Låscylinder-  Om batteriet skulle ta slut finns ett vanligt nyckelhål bakom en skyddspanel. Det betyder att du alltid kan komma in.
 • På insidan låser du din enhet genom att antingen lyfta handtaget eller vrida cylindervredet. Enheten har även en Easy Access-funktion som gör det möjligt att ställa enheten i ett alltid öppet-läge.
 • Nödöppning är även möjligt med USB-C eller 9V batteri om batterierna är tomma.
 

Leveransomfång Habo Tribe 2

 • Kodpanel i svart
 • Låshus Habo
 • Oval enkelcylinder Habo
 • Handtag (trycken)
 • 4 st AA-batterier medföljer. Estimerad batterilängd vid öppna-/stängcykel 10 ggr/dag: 1 år. Längre livslängd vid standby-läge.
 • Manualer och installationsbeskrivning

 

Specifikationer

 • Habo Tribe 2 har IP56-klassning (Vad betyder IP-klassning?)
 • Manöverpanel till utsidan: H x B x D:  300 x 65 x 24 mm
  Djup inkl handtag är 75 mm
 • Manöverpanel till insidan: H x B x D:  305 x 65 x 24 mm

 

Montage av Habo Tribe 2

HABO Tribe 2 passar både höger- och vänsterhängda dörrar med urtag enligt svensk och norsk standard SS 817383. (Det är enkelt att byta ut bland annat ett mekaniskt ASSA Entré lås med ASSA 2000 eller ASSA 2002 låshus till ett Habo Tribe 2.

Observera att manöverpanelen på insidan är relativ stor och att den därför eventuell inte passar till pardörrar.

 

Specifikation
Leveranstid Lagervara
Godkänd Ja
Typ av lås Elektromekaniskt lås till ytterdörrar
Typ av låsregel Rak regel
Låshusets djup (mm) 74
Låshusets dorndjup (mm) 50
Låsets funktioner Fallregel vändbar
Låsstolpens längd (mm) 225
Låsstolpens bredd (mm) 22
Typ av dörr / fönster Ytterdörr
Låsstolpens symmetri Symmetrisk
Ytbehandling Svartlack
IP klass IP56 - Dammsäkert och spolsäker högt tryck
Produktvikt (kg) 4
Är dörrlåset Habo Tribe 2 kompatibelt med Google Home?
Habo Tribe 2 går i dagsläge inte att styra via externa appar som Google Home. Det är möjligt att stöd för Google Home, Apple Home, Amazon Alexa m fl kommer i framtiden då det tekniskt är förberett, men det är inget som kommer att släppas inom kort.
Är digitala lås och låstillbehör som Yale Doorman, Yale Entr S, Yale Easy, Friday Smart Lock, Glue Smart Kit, Habo Tribe och MyLoq godkända?
If har inte längre några låskrav, vilket innebär att samtliga dörr- och fönsterlås är godkända av If, även digitala.
Är det biometriska ytterdörrlåset Habo Tribe godkänt av Ifs hemförsäkring?
Ja, Habo Tribe är godkänt av försäkringsbolaget If.
Är Habo Tribe godkänt av samtliga försäkringsbolag (i Sverige)?
Habo Tribe har per idag (september 2018) inte testats och certifierats enligt SS 3522 och är därmed inte godkänt av Stöldskyddsföreningen (SSF). Men försäkringsbolagen gör idag olika bedömningar. Medan vissa försäkringsbolag utgår från de lås som är godkända av Stöldskyddsföreningen, godkänner andra försäkringsbolag (som tex If) alla digitala lås och ytterligare några godkänner endast en viss användning av lås.
Har det digitala låset Tribe 2 en kontrollfunktion på att dörren verkligen är låst? Så den inte står på glänt och ”låser” dörren. Likt Doorman L3 och Linus från Yale.
Det digitala låset Habo Tribe 2 har en sensor i låshuset så man kan se i appen om dörren är fysiskt stängd eller inte.
Hur lång batteritid har det digitala dörrlås Habo Tribe 2?
Batterierna i Habo Tribe 2 håller i ca ett år vid normal användning (vid 10 öppningar om dagen).
Hej! Tänkte köpa ett biometriskt lås. Vill ha en bra fingeravtrycksläsare. Vad är det för programvara i låset? Läste att det var Fingerprint sensor, är det precise biometrics programvara? Mvh Calle
Hej Detta lås har tyvärr gått från leverantören och vi väntar på efterföljaren. Än så länge har vi dock inte fått någon leveranstid. Mvh /Magnus
Kan man använda Habo Tribe 2 med Apple Home kit? Så, om jag köper en Tribe 2 dörrlås kommer jag att kunna styra allt med Apple home kit?
Habo Tribe 2 går i dagsläge inte att styra via externa appar som Apple Home Kit. Det är möjligt att stöd för Google Home, Apple Home, Amazon Alexa m fl kommer i framtiden då det tekniskt är förberett, men det är inget som kommer att släppas inom kort.
Jag vill ha mer än 99 fingeravtryck i Habo Tribe, jag vill ha obegränsad antal fingeravtryck, finns det möjligheten?
Nej, tyvärr inte denna möjlighet. Om du har behov för så många användare skulle jag rekommendera att riktigt passersystem.
Fick du inte svar på din fråga?
Write Your Own Review
Du recenserar:Digitalt dörrlås Habo Tribe 2 med fingeravtrycksläsare Svart
Your Rating