Datamediaskåp MBG 082

Rating:
0% of 100

Datamediaskåpet MBG 082 skyddar digitalmedia såsom hårddiskar, minnesstickor, CD, DVD etc. från brand i minst 60 minuter. Skåpet är dessutom vattentätt och skyddar innehållet därmed även under brandsläckning. Skåpet har även en smart inredning för nycklar och dokument.  Datamediaskåpet är utrustat med både kodlås och nyckellås, samt 4 stycken kolvar i skåpets dörr för bra stöldskydd.

Specialpris 3 596,00 kr Ordinarie pris 4 495,00 kr
 
 • Produkten rekommenderas av If
 • Kompetent kundservice
 • 15 dagars öppet köp
Lagervara med omgående leverans

Om datamediaskåp

Info  

Datamediaskåp är testade och certifierade vid UL, Underwriter’s Laboratories i 120P (120 min.) för digitalt media. För säker förvaring av all sorts digital media så som hårddiskar, USB-minnen och CD/DVD-skivor mm.

Läs mer om olika kassaskåp, deras användningsområden och certifieringar vår guide om kassaskåp.

Produktegenskaper för datamediaskåp MBG 082

 • Brandtestat av Underwriters Laboratories i 843°C enligt kraven för digitala media
 • Certifierat med ETL-klassificeringen "2 hours fire protection"
 • Utrustat med både kodlås och nyckellås samt 4 stycken kolvar i skåpets dörr för bra stöldskydd.
 • Två (2) stycken nycklar medföljer.
 • Vattentätt - innehållet klarar även brandsläckningen!
 • Invändiga mått i mm (H x B x D): 244 x 319 x 292
 • Förberett för bultning i golv (ej i väggen). Träskruv medföljer.

 

Inredning

 • Plan hylla
 • Låsbar låda
 • Dörrfack
 • Fack för småsaker
 • Nyckelhängare
 • Hängmappshållar
 • Bultar ingår

 

Leveransalternativ

Info  

För detta datamediaskåp erbjuder vi följande leveransalternativ:

 1. Hemleverans utan inbärning. Leveransen sker till tomtgränsen (vid leverans till villa) eller porten (vid leverans till lägenhet), och du som kund är ansvarig för inbärning av skåpet. Observera att inbärningen måste ske samtidigt som leveransen, om skåpet inte ska bli stående på gatan under en längre period.
 2. Hemleverans med inbärning. Leveransen sker till önskad plats inne i bostaden eller kontoret. I priset ingår max 2 trappsteg och max 2 trösklar. 
 3. Hemleverans med inbärning och fastbultning. Leverans enligt ovan men skåpet bultas fast också. Observera att det är kundens ansvar att det går att borra i golvet på anvisad plats (t ex att det inte finns några ledningar i golvet).
 4. Upphämtning från fabrik i Slöinge (Hallands län).

Vid hemleverans kommer transportföretaget att kontakta dig några dagar innan den planerade leveransen för att komma överens om lämplig datum och tid.

Om du önskar beställa inbärning och har fler än 2 trappsteg eller 2 trösklar, kontakta oss för en offert.

Specifikation
Leveranstid Lagervara med omgående leverans
Typ av kassaskåp Datamediaskåp
Certifikat CE
Godkänd Ja
Godkänt inbrottsskydd Nej
Brandskydd Ja, 120 min för datamedia
Brandskyddscertifikat ETL 120 D - 120 min
Hål för fastbultning 1 hål i botten / golvet
Låsning Kod eller nyckel
Färg Svart
Höjd (mm) 348
Bredd (mm) 415
Djup (mm) 491
Volym (L) 23
Produktvikt (kg) 36
Can the datamediaskåp MBG 082 be mounted in the bottom of a wardrobe?

Hi, This data media safe does not have any holes for mounting and drilling your own holes would compromise the fire and water protection of the safe and is therefore not recommended. Please get back if you have other questions. BR, /Marc

Hur kan man fastbulta det här skåpet? Det finns inga hål.
Jag är ny på säkerhetsskåp och vill inför ett köp få rätt förväntningar gällande brandskydd. Jag undrar vad skillnader i brandcertifiering innebär i praktiken mellan 30P, 60P och icke certifierade säkerhets/värdeskåp, dvs det säger mig väldigt lite att något klarar brand i 30min eller 60min. Vad innebär det för de vanligaste scenariona i hemmet? Säg exempel 1) att en lägenhet i ett betonghus har en "standard brand", typ inredning, ytskikt och garderoben som skåpet står i brinner upp. Kommer papper respektive smycken troligen klara sig för de olika skåptyperna? I exempel 2) står skåpet i en trävilla/radhus som brinner ned till grunden, blir det någon skillnad mot exempel 1? Om ni kan hänvisa till mer information är det bara trevligt, hittade inget när jag sökte lite snabbt :)

Hej Edvard, Jag rekommenderar i första hand att läsa vår guide om kassaskåp där vi har sammanställt allt man behöver veta om kassaskåp och framförallt om klassificeringar. Återkom gärna om du har följdfrågor kring brandskydd. Med vänlig hälsning, /...

Hello - would it be possible to put bolts through the back of this datamedia safe? I want to bolt it to a concrete wall.

No, it is not possible to put bolts through any datamedia safe because it would destroy the fire and water protection of the safe.

Vilket skåp har skydd för både stöld och brand, för både papper och datamedia?

Hej Mats, Det är endast datamediaskåp som skyddar datamedia. Alternativt kan man välja ett större kassaskåp och förvara en datamediabox inuti skåpet. Här hittar du samtliga datamediaskåp. Mvh /Magnus

Jag behöver ett datamediaskåp som är brandskyddat. I er presentation av datamediaskåp står: "Datamediaskåp är testade och certifierade vid UL, Underwriter’s Laboratories i 120P (120 min.) för digitalt media. För säker förvaring av all sorts digital media så som hårddiskar, USB-minnen och CD/DVD-skivor mm". Nu har jag beställt ett MBG 205 i vars presentation står: "Datamediaskåpet skyddar digitalmedia såsom hårddiskar, minnesstickor, CD, DVD etc. från brand i två timmar." I den manual till skåpen som ni har för nedladdning står på sid 35: "Inga dataskivor, audio-visuella medier eller fotonegativ. Denna produkt är inte avsedd att skydda olika typer av disketter, patroner och band, ljud- och videokassetter eller fotonegativ. " Vad gäller? Skall skåpet inte skyda dataskivor trots klassningen ETL 120 DIS?

Hej Mats,Tack för ditt meddelande.Först och framförallt är det viktigt att poängtera att all datamedia faktiskt skyddas i ett datamediaskåp, till skillnad från alla andra skåptyper. Däremot finns inget garanterat (certifierat) skydd för äldre typer av...

Fick du inte svar på din fråga?
Write Your Own Review
Du recenserar:Datamediaskåp MBG 082
Your Rating
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!