Datamediaskåp MBG 082

Datamediaskåpet MBG 082 skyddar datamedia såsom hårddiskar, minnesstickor, CD, DVD etc. från brand i minst 60 minuter. Datamediaskåpet är utrustat med både kodlås och nyckellås, samt 4 stycken kolvar i skåpets dörr för bra stöldskydd.

Specialpris 4 196,00 kr Ordinarie pris 5 245,00 kr
 
 • Produkten rekommenderas av If
 • Kompetent kundservice
 • 15 dagars öppet köp
Lagervara

Om datamediaskåp

Info  

Datamediaskåp är testade och certifierade vid UL (Underwriter’s Laboratories) i 60P eller 120P (60 respektive 120 minuter) för brandsäker förvaring av datamedia som hårddiskar, USB-minnen och CD/DVD-skivor mm. Vissa datamediaskåp är dessutom vattensäker (släckvatten).

Läs mer om olika kassaskåp, deras användningsområden och certifieringar och mycket mer vår guide om kassaskåp.

Om datamediaskåp

Info

Datamediaskåp är testade och certifierade vid UL (Underwriter’s Laboratories) i 60P eller 120P (60 respektive 120 minuter) för brandsäker förvaring av datamedia som hårddiskar, USB-minnen och CD/DVD-skivor mm. Vissa datamediaskåp är dessutom vattensäker (släckvatten).

Läs mer om olika kassaskåp, deras användningsområden och certifieringar vår guide om kassaskåp.

Produktegenskaper för datamediaskåp MBG 082

 • Brandskydd certifierat enligt:
  • Underwriters Laboratories (UL):  Klarar att stå emot 927°C i minst 60 minuter enligt kraven för data media (CD, DVD, USB och Memory sticks)
  • ETL: Klarar att stå emot 843°C, därefter ett fall på 4,6 meter (15 ft) och slutgiltigen 843°C i minst 30 minuter
  • ETL Water Resistant - Vattentätt - Skåpet är vattentät upp till 24 timmar i upp till 12 cm djup vatten
 • Denna produkt är inte avsedd att skydda olika typer av disketter, patroner och band, ljud- och videokassetter eller fotonegativ.
 • Utrustat med både kodlås och nyckellås samt 4 stycken kolvar i skåpets dörr för bra stöldskydd.
 • Två (2) stycken nycklar medföljer.
 • Invändiga mått i mm (H x B x D): 244 x 319 x 292
 • Utvändiga mått i mm (H x B x D): 348 x 415 x 491
 • Förberett för bultning i golv (ej i väggen). Träskruv medföljer.

 

Inredning

 • Plan hylla
 • Låsbar låda
 • Dörrfack
 • Fack för småsaker
 • Nyckelhängare
 • Hängmappshållar
 • Bultar ingår

 

Leveransalternativ

Info  

För detta datamediaskåp erbjuder vi följande leveransalternativ:

 1. Hemleverans utan inbärning. Leveransen sker till tomtgränsen (vid leverans till villa) eller porten (vid leverans till lägenhet), och du som kund är ansvarig för inbärning av skåpet. Observera att inbärningen måste ske samtidigt som leveransen, om skåpet inte ska bli stående på gatan under en längre period.
 2. Hemleverans med inbärning. Leveransen sker till önskad plats inne i bostaden eller kontoret. I priset ingår max 2 trappsteg och max 2 trösklar. 
 3. Hemleverans med inbärning och fastbultning. Leverans enligt ovan men skåpet bultas fast också. Observera att det är kundens ansvar att det går att borra i golvet på anvisad plats (t ex att det inte finns några ledningar i golvet).
 4. Upphämtning från fabrik i Slöinge (Hallands län).

Vid hemleverans kommer transportföretaget att kontakta dig några dagar innan den planerade leveransen för att komma överens om lämplig datum och tid.

Om du önskar beställa inbärning och har fler än 2 trappsteg eller 2 trösklar, kontakta oss för en offert.

Specifikation
Leveranstid Lagervara
Typ av kassaskåp Datamediaskåp
Certifikat CE
Godkänd Ja
Godkänt inbrottsskydd Nej
Godkänt brandskydd Ja, 60 min för datamedia
Brandskyddscertifikat ETL 60 D - 60 min, Vattentät ETL 24 hrs
Hål för fastbultning 1 hål i botten / golvet
Låsning Kod eller nyckel
Färg Svart
Höjd (mm) 348
Bredd (mm) 415
Djup (mm) 491
Volym (L) 23
Produktvikt (kg) 36
Can the datamediaskåp MBG 082 be mounted in the bottom of a wardrobe?
This data media safe does not have any holes for mounting and drilling your own holes would compromise the fire and water protection of the safe and is therefore not recommended.
Hur kan man fastbulta det här skåpet? Det finns inga hål.
Ett datamediaskåp är avsett för att skydda innehållet vid brand, inte för att skydda innehållet från stöld. Man kan inte fastbulta detta datamediaskåp MBG 082 eftersom det skulle förstöra brandklassningen.
Det är fuktigt i mitt kassaskåp, vad ska jag göra?
Det är inte ovanligt att det blir fuktigt i ett kassaskåp, framförallt i datamediaskåp. Anledningen är att datamediaskåp har en mycket tät isolering för att kunna skydda innehållet i skåpet mot både extrem värme och släckvatten. Isoleringen innebär dock att fukt, som en gång har kommit in i skåpet (tex genom fuktig luft), inte kan dunsta bort utan stannar kvar i skåpet och därmed kan leda till mögelbildning.
Hello - would it be possible to put bolts through the back of this datamedia safe? I want to bolt it to a concrete wall.
No, it is not possible to put bolts through any datamedia safe because it would destroy the fire and water protection of the safe.
Vilket skåp har skydd för både stöld och brand, för både papper och datamedia?
Hej Mats, Det är endast datamediaskåp som skyddar datamedia. Alternativt kan man välja ett större kassaskåp och förvara en datamediabox inuti skåpet. Här hittar du samtliga datamediaskåp. Mvh /Magnus
Jag behöver ett datamediaskåp som är brandskyddat. I er presentation av datamediaskåp står: "Datamediaskåp är testade och certifierade vid UL, Underwriter’s Laboratories i 120P (120 min.) för digitalt media. För säker förvaring av all sorts digital media så som hårddiskar, USB-minnen och CD/DVD-skivor mm". Nu har jag beställt ett MBG 205 i vars presentation står: "Datamediaskåpet skyddar digitalmedia såsom hårddiskar, minnesstickor, CD, DVD etc. från brand i två timmar." I den manual till skåpen som ni har för nedladdning står på sid 35: "Inga dataskivor, audio-visuella medier eller fotonegativ. Denna produkt är inte avsedd att skydda olika typer av disketter, patroner och band, ljud- och videokassetter eller fotonegativ. " Vad gäller? Skall skåpet inte skyda dataskivor trots klassningen ETL 120 DIS?
Först och framförallt är det viktigt att poängtera att all datamedia faktiskt skyddas i ett datamediaskåp, till skillnad från alla andra skåptyper. Däremot finns inget garanterat (certifierat) skydd för äldre typer av datamedia som kassett- och videoband, negativ och disketter, utan endast för alla nyare typer av datamedia som hårddiskar, minneskort och -stickor, CD och DVD.
Fick du inte svar på din fråga?
Write Your Own Review
Du recenserar:Datamediaskåp MBG 082
Your Rating