Datamediaskåp MBG 123

Rating:
0% of 100

Datamediaskåpet skyddar digitalmedia såsom hårddiskar, minnesstickor, CD, DVD etc. från brand i två timmar. Skåpet är dessutom vattentätt och skyddar innehållet därmed även under brandsläckning. Skåpet har även en smart inredning för nycklar och dokument mm.  Datamediaskåpet är utrustat med både kodlås och nyckellås, samt 4 stycken kolvar i skåpets dörr för bra stöldskydd.

Välj eventuella tillval och leveransalternativ (observera leveransvillkoren) nedan.

Specialpris 4 396,00 kr Ordinarie pris 5 495,00 kr
 
 • Produkten rekommenderas av If
 • Kompetent kundservice
 • 15 dagars öppet köp
Beställningsvara

Om datamediaskåp

Info  

Datamediaskåp är testade och certifierade vid UL, Underwriter’s Laboratories i 120P (120 min.) för digitalt media. För säker förvaring av all sorts digital media så som hårddiskar, USB-minnen och CD/DVD-skivor mm.

Läs mer om olika kassaskåp, deras användningsområden och certifieringar vår guide om kassaskåp.

Produktegenskaper för datamediaskåp MBG 123

 • Högerhängd dörr (vänsterhängning ej möjlig)
 • Brandtestat av Underwriters Laboratories i 843°C enligt kraven för digitala media
 • Certifierat med ETL-klassificeringen "2 hours fire protection"
 • Utrustat med både kodlås och nyckellås samt 4 stycken kolvar i skåpets dörr för bra stöldskydd.
 • Två (2) stycken nycklar medföljer.
 • Vattentätt - innehållet klarar även brandsläckningen!
 • Invändiga mått i mm (H x B x D): 349 x 319 x 302
 • Förberett för bultning i golv med två hål i botten (ej i ryggen). Träskruv medföljer.

 

Inredning

 • Hyllplan
 • Dörrfack
 • Fack för småsaker
 • Nyckelhängare
 • Rymmer liggande A4 pärmar
 • Bultar ingår

 

Leveransalternativ

Info  

För detta kassaskåp erbjuder vi följande leveransalternativ:

 1. Hemleverans utan inbärning. Leveransen sker till tomtgränsen (vid leverans till villa) eller porten (vid leverans till lägenhet), och du som kund är ansvarig för inbärning av skåpet. Observera att inbärningen måste ske samtidigt som leveransen, om skåpet inte ska bli stående på gatan under en längre period.
 2. Hemleverans med inbärning. Leveransen sker till önskad plats inne i bostaden eller kontoret. I priset ingår max 2 trappsteg och max 2 trösklar. Gäller endast skåp upp till 500 kg. 
 3. Upphämtning från fabrik i Slöinge (Hallands län).

Vid hemleverans kommer transportföretaget att kontakta dig några dagar innan den planerade leveransen för att komma överens om lämplig datum och tid. 

Om du önskar beställa inbärning och har fler än 2 trappsteg eller 2 trösklar, om skåpet väger mer än 500 kg, eller om du önskar beställa fastbultning av skåpet, kontakta oss för en offert.

Specifikation
Leveranstid Beställningsvara
Typ av kassaskåp Datamediaskåp
Certifikat CE
Godkänt inbrottsskydd Nej
Brandskydd Ja, 120 min för datamedia
Brandskyddscertifikat ETL, Vattentät ETL 24 hrs
Låsning Kod eller nyckel
Färg Svart
Höjd (mm) 453
Bredd (mm) 415
Djup (mm) 491
Volym (L) 34
Produktvikt (kg) 62.0000
Jag är ny på säkerhetsskåp och vill inför ett köp få rätt förväntningar gällande brandskydd. Jag undrar vad skillnader i brandcertifiering innebär i praktiken mellan 30P, 60P och icke certifierade säkerhets/värdeskåp, dvs det säger mig väldigt lite att något klarar brand i 30min eller 60min. Vad innebär det för de vanligaste scenariona i hemmet? Säg exempel 1) att en lägenhet i ett betonghus har en "standard brand", typ inredning, ytskikt och garderoben som skåpet står i brinner upp. Kommer papper respektive smycken troligen klara sig för de olika skåptyperna? I exempel 2) står skåpet i en trävilla/radhus som brinner ned till grunden, blir det någon skillnad mot exempel 1? Om ni kan hänvisa till mer information är det bara trevligt, hittade inget när jag sökte lite snabbt :)

Hej Edvard, Jag rekommenderar i första hand att läsa vår guide om kassaskåp där vi har sammanställt allt man behöver veta om kassaskåp och framförallt om klassificeringar. Återkom gärna om du har följdfrågor kring brandskydd. Med vänlig hälsning, /...

Hello - would it be possible to put bolts through the back of this datamedia safe? I want to bolt it to a concrete wall.

No, it is not possible to put bolts through any datamedia safe because it would destroy the fire and water protection of the safe.

Jag behöver ett datamediaskåp som är brandskyddat. I er presentation av datamediaskåp står: "Datamediaskåp är testade och certifierade vid UL, Underwriter’s Laboratories i 120P (120 min.) för digitalt media. För säker förvaring av all sorts digital media så som hårddiskar, USB-minnen och CD/DVD-skivor mm". Nu har jag beställt ett MBG 205 i vars presentation står: "Datamediaskåpet skyddar digitalmedia såsom hårddiskar, minnesstickor, CD, DVD etc. från brand i två timmar." I den manual till skåpen som ni har för nedladdning står på sid 35: "Inga dataskivor, audio-visuella medier eller fotonegativ. Denna produkt är inte avsedd att skydda olika typer av disketter, patroner och band, ljud- och videokassetter eller fotonegativ. " Vad gäller? Skall skåpet inte skyda dataskivor trots klassningen ETL 120 DIS?

Hej Mats,Tack för ditt meddelande.Först och framförallt är det viktigt att poängtera att all datamedia faktiskt skyddas i ett datamediaskåp, till skillnad från alla andra skåptyper. Däremot finns inget garanterat (certifierat) skydd för äldre typer av...

Klarar datamediaskåp 123 även negativ, videoband etc?Det ska då ha en klassning DIS.

Detta skåp är tillverkat i USA och testat och certifierad enligt det amerikanska certifikatet UL 72 av ETL, Enligt UL 72 finns ingen DIS klassning. Dock ska skåpet klara av att skydda all form av datamedia i upp till 120 minuter.

Är datamediaskåp MasterLock 123 även brandtestat för videoband och negativ? Vilken temperatur ska det max få stiga till?

Datamediaskåpet MasterLock 123 är tillverkat av MasterLock i USA och testat och certifierat enligt den amerikanska standarden UL 72 av testinstitutet ETL. Enligt standarden UL 72 finns ingen klassning för specifik för extra känslig datamedia som videoband...

Fick du inte svar på din fråga?
Write Your Own Review
Du recenserar:Datamediaskåp MBG 123
Your Rating