Cykelhjälm för barn Brighthelmet Kids Inflames Green med LED

Brighthelmet Kids Inflames Green är en innovativ cykelhjälm för småbarn i ålder 1-6 år, som har inbyggda LED dioder i hjälmen. LED dioderna lyser och säkerställa att barnet syns från alla håll!

Denna cykelhjälm har grönt spänne och har utsetts till 'Bäst i test' i Folksams stora test av barncykelhjälmar!

340 kr Ordinarie pris 425 kr
+
  • Produkten rekommenderas av If
  • Kompetent kundservice
  • 15 dagars öppet köp
  • Tillgänglighet: I Lager
  • Lagervara, leverans inom 2-5 arbetsdagar

Om cykelhjälmar

 Reflex

Cyklandet ökar och så gör tyvärr även cykelolyckor. Drygt 3.000 cyklister skadas årligen så allvarligt i cykelolyckor att de får bestående men eller måste vårdas på sjukhus, och över 30 dör. Det är fler än som drabbas i bilolyckor, och i det flesta fall handlar det om singelolyckor (utan yttre påverkan),

En cykelhjälm minskar risken för allvarliga skallskador med över två tredjedelar. 

En cykelhjälm rekommenderas därför starkt till samtliga cyklister. Dessutom är det lag på att använda cykelhjälm för barn och ungdomar under 15 år när de cyklar eller blir skjutsade på cykel. Idag finns inte bara traditionella cykelhjälmar, utan även moderna cykelhjälmar med inbyggd LED belysning och modeller med inbyggd airbag.

Tänk på att cykelhjälmar åldras på grund av miljöpåverkan och över tid tappar sin skyddande effekt. Det rekommenderas därför att byta sin cykelhjälm efter ungefär 10 år.


Produktegenskaper för Brighthelmet Kids Inflames

  • Småbarnshjälm med grönt spänne
  • Hjälmen är justerbar efter barnets huvud. 48-55 cm
  • Välj om LED dioderna ska blinka och ha fast sken
  • Brighthelmets batterier laddas via datorn med medföljande USB-sladd (OBS! Rekommenderas inte att laddas i eluttag då strömmen kan bli för stark)
  • Brighthelmet Kids blev utnämnd till "Bästa småbarnshjälmen" 2013 av Folksam.
 

Vad menas med grönt spänne? 

Barn i åldrarna upp till sju år bör ha en småbarnshjälm när de blir skjutsade på cykel eller cyklar själva.
En småbarnshjälm är en cykelhjälm som också är lämplig vid lek, eftersom den har ett spänne som automatiskt löser ut om barnet fastnar med hjälmen. Småbarnshjälmar är utvecklade för att passa små barns sätt att leva. Ena stunden cyklar de, andra stunden leker de – men med hjälmen på hela tiden.

Välj en hjälm med grönt spänne
Kännetecknet för en småbarnshjälm är att spännet är grönt. Ibland är också hakbandet grönt. Det gröna spännet är konstruerat så att det löser ut vid en viss belastning, till exempel om barnet skulle fastna och bli hängande i hjälmen.

Vanliga cykelhjälmar kan vara farliga för barn
En vanlig cykelhjälm har ett hakband som håller kvar hjälmen även om det utsätts för mycket stora krafter. Det är riskabelt för små barn eftersom de ofta lämnar cykeln och leker eller klättrar – och fortfarande har hjälmen på sig. Det har hänt att barn har fastnat med hjälmen och blivit hängande eftersom spännet på vanliga cykelhjälmar inte löser ut automatiskt.
Håll alltid uppsikt över vad dina barn gör, och välj en småbarnshjälm till de yngre barnen. Om olyckan skulle vara framme, löser spännet ut så att barnet inte fastnar.
Småbarnshjälmen uppfyller kraven i standarden för småbarnshjälmar, SS-EN 1080, och kraven i lagen om personlig skyddsutrustning för privat bruk. 

När ska barnen använda småbarnshjälm?
Småbarnshjälmen är främst avsedd som cykelhjälm för barn i förskoleåldern. I praktiken kan de använda den längre. Barnen kan använda hjälmen i alla situationer när de behöver en hjälm, till exempel vid uteaktiviteter.

Kan hakbandet lösa ut för lätt om barnet cyklar omkull?
Man har testat det, och testerna visar att det inte finns någon risk att säkerhetsspärren i hakbandet ska lösas ut om barnet cyklar omkull. Kraften som uppstår i hakbandet är långt ifrån tillräcklig för det.

Byt inte ut spännet
Det går inte att byta spännet på en småbarnshjälm så att det blir en cykelhjälm.
Det är stor risk att hjälmen inte fungerar som den ska om du försöker göra om den.

Källa: Trafikverket

Specifikation
Leveranstid Lagervara, leverans inom 2-5 arbetsdagar
Godkänd Ja
Produkt certifierad enligt EN 1080 - Småbarnshjälmar
Typ av cykelhjälm Barnhjälm med grönt spänne
Certifikat CE
CE märkning Ja
Storlek 48 - 55 cm
Färg Svart
Produktvikt (kg) 0.3
Skriv din egen recension
Du recenserar:Cykelhjälm för barn Brighthelmet Kids Inflames Green med LED
Customer Questions
Det finns inga frågor och svar om denna produkt än.
Fick du inte svar på din fråga?