Cykelhjälmar

En cykelhjälm kan rädda ditt liv

Att en cykelolycka uppstår behöver inte bero på att du är oerfaren cyklist. Det kan vara ett oväntat föremål eller hinder på vägen, andra trafikanter, dålig sikt eller dåligt väglag som spelar in. Varje år skadas minst 30 000 svenskar i cykelolyckor. Ett 50-tal förolyckade cyklister omkommer av sviterna, och runt 5 000 kräver sjukhusvård. Mer än hälften av dem som omkommer hade kunnat överleva om de använt cykelhjälm. En cykelhjälm kan minska risken för dödliga eller allvarliga skador i samband med en cykelolycka med 50 procent. Och du minns väl att det sedan 2005 är lag på att alla barn under 15 år ska ha cykelhjälm? Men även för vuxna är cykelhjälmen en väl värd investering. Och har du egna barn är du ett fint exempel om du själv tar på dig cykelhjälmen när du ska ut och cykla.

Det har hänt mycket de senaste åren i utvecklingen av cykelhjälmar. Material och design har förbättrats och nu finns även cykelhjälmar i form av airbags som på ett ögonblick fälls ut och ger ett riktigt bra skydd vid en olycka.

Gammal cykelhjälm?

Har du använt samma cykelhjälm i flera år? Tänk på att cykelhjälmar faktiskt åldras och ju äldre de blir desto sämre skydd ger de vid en olycka. Därför rekommenderas att man byter ut gamla cykelhjälmar till nya. En tumregel är att man bör byta ut cykelhjälmen efter ungefär 4 år.

I vårt sortiment hittar du:

 • Hövdings innovativa uppblåsbara cykelhjälm (Airbag för cyklister)
 • Brighthelmets cykelhjälmar med LED-belysning
 • Traditionella cykelhjälmar
 • Cykelhjälmar för barn med och utan “grönt spänne” d.v.s. ett spänne som automatiskt löses ut vid en viss belastning så att barnet inte riskerar att fastna i något vid en cykelolycka
Visa som Rutnät Lista

13 Varor

Per sida
Fallande ordning
 1. Cykelhjälm Hövding 2.0 - Airbag för cyklister - Sommarkampanj
  Cykelhjälm Hövding 2.0 - Airbag för cyklister
  2 595 kr Ordinarie pris 2 995 kr
 2. /
  Extra skal till Hövding 2.0 - Hamburg
  356 kr Ordinarie pris 445 kr
 3. /
  Extra skal till Hövding 2.0 - Paris
  436 kr Ordinarie pris 545 kr
 4. /
  Extra skal till Hövding 2.0 - Tokyo
  356 kr Ordinarie pris 445 kr
 5. /
  Extra skal till Hövding 2.0 - Eindhoven
  399,20 kr Ordinarie pris 499 kr
Visa som Rutnät Lista

13 Varor

Per sida
Fallande ordning