Brandvarnare Deltronic PX-serie sammankopplingsbar

Denna brandvarnare i Deltronic X-serie är en optisk, sammankopplingsbar rökvarnare som är försedd med marknadens mest avancerade och tillförlitliga rökdetektorer och radiosystem på 868 Mhz. Detta gör att brandvarnarens räckvidd är längre och stabilare men också att strömförbrukningen är lägre.

Brandvarnaren finns med utbytbart 9V batteri med en livslängd på 1 år eller ett inbyggt batteri med en garanterad livslängd på 10 år, samt med eller utan repeaterfunktion. Samtliga rök- och temperaturvarnare i Deltronic X-serien kan sammankopplas till ett brandvarnaresystem.

Från 500 kr Ordinarie pris 625 kr
+
 • Produkten rekommenderas av If
 • Kompetent kundservice
 • 15 dagars öppet köp
 • Tillgänglighet: I Lager
 • Leveranstid 3-5 dagar

Om brandvarnare

Brandvarnare  

9 av 10 personer som omkommer i bränder saknar en fungerande brandvarnare. En brandvarnare är en billig livförsäkring. Den reagerar på den livsfarliga röken och varnar dig.

Det finns olika typer av brandvarnare: optiska, joniska och temperaturvarnare. En optisk brandvarnare innehåller en fotocell som larmar när röken bryter ljusstrålen. Man kan säga att en optisk brandvarnare ser röken. Detta system anses vara effektivast när det gäller pyrande bränder, den vanligaste brandtypen.

Lär dig mer om de oika typer av brandvarnare samt var man ska installera och hur man bör underhålla en brandvarnare med mera i vår guide om brandvarnare.

 

Om Deltronic X-serien

Deltronic X-serien har utvecklats med den senaste och mest avancerade tekniken och resultatet är att tillförlitligheten av detektorerna och radiokommunikationen är hög, räckvidden lång och samtidigt strömförbrukningen låg, vilket ger marknadens absolut längsta batterilivslängd. Deltronic X-serien består av både rökvarnare (PX), temperaturvarnare (HX) samt kombinerade rök- och temperaturvarnare (PHX). Samtliga modeller finns med utbytbart 9V lithiumbatteri med en ungefärlig livslängd på 1 år (1231) eller med inbyggt lithiumbatteri med en garanterad livslängd på 10 år (8231) samt med eller utan repeaterfunktion (T). Samtliga varnare i X-serien kan kopplas med varandra och därmed kan individuella brandvarnaresystem skapas.

 

Produktegenskaper för rökvarnare i Deltronic X-serien

 • Avancerat optisk rökvarnare
 • Obegränsat antal enheter kan sammankopplas med möjlighet till zonindelning och 256 kanaler 
 • Professionell radioteknik (868 MHz) med imponerande räckvidd 
 • Marknadens lägsta strömförbrukning
 • Enkel och snabb installation
 • Intelligent testfunktion med “Easy test”-knappen 
 • Låg batterivarning sammankopplas till alla enheter 
 • Regelbunden självkalibrering och avancerat digitalt störningsfilter 
 • Förlarm innan fullt larm, prioriterat eller fördröjt larm samt larmminne
 • Välj mellan utbytbart 9V lithiumbatteri med en livslängd på ca 1 år eller ett inbyggt lithiumbatteri med en garanterad livslängd på 10 år.
 • Välj med eller utan repeaterfunktion 

Repeaterfunktion 

En repeaterfunktion innebär att en varnare fungerar som en brygga som skickar ett mottaget larm vidare, och därmed ökar räckvidden i ett brandvarnaresystem avsevärt. En repeaterfunktion kan behövas i större villor och lägenheter, om det finns tjocka betongväggar, eller om man vill koppla ihop olika våningar eller huskroppar. Alla varnare behöver inte ha repeaterfunktion utan endast den eller dem som ska fungera som en "brygga". Observera att samtliga sammankopplade varnare måste ingå i Deltronics X-serie.

Specifikation
Godkänd Ja
Typ av varnare Optisk rökvarnare
Sammankopplingsbar Ja, trådlös
Pausfunktion Ja
Frekvens 868 Mhz
Strömkälla Inbyggt batteri
Batteristorlek Specialstorlek
Färg Vit
Produkt certifierad enligt SS-EN 14604 - Brandvarnare
Certifikat CE
Produktvikt (kg) 0.3000
Skriv din egen recension
Du recenserar:Brandvarnare Deltronic PX-serie sammankopplingsbar
Customer Questions
Går det att ha de olika brandvarnarna Deltronic PX som ska vara ihopkopplade på olika våningsplan med stängda dörrar emellan, tex en i källaren och en i trapphuset i ett flerbostadshus? Fungerar kommunikationen dem emellan ändå?

Hej Tove,Tack för ditt meddelande.Ja, du kan koppla ihop flera och olika varnare i Deltronic PX-serien och det ska inte vara något problem om de är placerade i olika rum. Räckvidden är, beroende på lokala radioförhållanden, upp till ca 200m. Inomhus ...

Finns det något ljus på brandvarnare när den är i bruk? Vi vill inte bli störda av blinkande eller fast ljus.

Ja. Under testknappen sitter en röd blinklampa (LED). Denna test/larmlampa blinkar en gång varje minut för att indikerar att brandvarnaren fungerar.

Vilka skillnader finns mellan brandvarnare från Deltronix PX-serie och Housegard Origo-serie

Både Housegard Origo och Deltronic PX-serie är högkvalitativa, sammankopplingsbara brandvarnare, som vi rekommenderar till bostäder. Samtidigt finns ett antal skillnader mellan dessa två modeller.

Angående repeater så skriver ni: Alla varnare behöver inte ha repeaterfunktion utan endast den eller dem som ska fungera som en "brygga" I manualen från Deltronix står det: OBS! Endast en enhet per system får försättas i repetitionsläge för att undvika att radiosignalerna kolliderar med varandra och att larm då i värsta fall uteblir. Vad gäller?

Hej, Grundtesen är att man skall inte ha fler än absolut nödvändigt för att undvika kollision. Tänk dig 5 brandvarnare som sitter på ett lång led där varnare 1-4 kan kommunicera med varandra men den 5:e sitter en bit bort och kanske bakom betongvägg eller dylikt. I detta fall slår man på repeaterfunktionen i den 4:e varnaren (om den är närmaste den 5.e). Vi rekommenderar därför att starta alla varnare och sätt dom på samma kanal, placera ut dom och prova om dom når varandra (I manualen; ”Test av larmöverföring & radiosystemet”). Om då någon inte ljuder, prova då att slå på repeaterfunktionen på den som är närmast den som inte ljuder.

Fick du inte svar på din fråga?