Brandvarnare Deltronic PX-1231 Sammankopplingsbar

Deltronic PX-1231 är en optisk, sammankopplingsbar brandvarnare som är försedd med marknadens mest avancerade och tillförlitliga rökdetektorer och radiosystem. Det gör att temperaturvarnarens räckvidd är längre och stabilare men också att strömförbrukningen är lägre så dina batterier håller längre. Brandvarnaren PX-1231 finns även med repeater-funktion (tillval) och kan kopplas ihop med andra brandvarnare och temperaturvarnare i Deltronic 1231-serien.

Specialpris 572,00 kr Ordinarie pris 715,00 kr
 
 • Produkten rekommenderas av If
 • Kompetent kundservice
 • 15 dagars öppet köp
Lagervara

Om brandvarnare

Brandvarnare  

9 av 10 personer som omkommer i bränder saknar en fungerande brandvarnare. En brandvarnare är en billig livförsäkring. Den reagerar på den livsfarliga röken och varnar dig.

Det finns olika typer av brandvarnare: optiska, joniska och temperaturvarnare. En optisk brandvarnare innehåller en fotocell som larmar när röken bryter ljusstrålen. Man kan säga att en optisk brandvarnare ser röken. Detta system anses vara effektivast när det gäller pyrande bränder, den vanligaste brandtypen.

Lär dig mer om de oika typer av brandvarnare samt var man ska installera och hur man bör underhålla en brandvarnare med mera i vår guide om brandvarnare.

Om brandvarnare

Brandvarnare

9 av 10 personer som omkommer i bränder saknar en fungerande brandvarnare. En brandvarnare är en billig livförsäkring. Den reagerar på den livsfarliga röken och varnar dig.

Det finns olika typer av brandvarnare: optiska, joniska och temperaturvarnare. En optisk brandvarnare innehåller en fotocell som larmar när röken bryter ljusstrålen. Man kan säga att en optisk brandvarnare ser röken. Detta system anses vara effektivast när det gäller pyrande bränder, den vanligaste brandtypen.

Lär dig mer om de oika typer av brandvarnare samt var man ska installera och hur man bör underhålla en brandvarnare med mera i vår guide om brandvarnare.

Om Deltronic 1231-serien

Deltronic 1231-serien har utvecklats med den senaste och mest avancerade tekniken och resultatet är att tillförlitligheten av detektorerna och radiokommunikationen är hög,  räckvidden lång och samtidigt strömförbrukningen låg, vilket ger marknadens absolut längsta batterilivslängd. Deltronic 1231-serien består av både brandvarnare, temperaturvarnare samt kombinerade brand- och temperaturvarnare med eller utan repeater funktion. Samtliga varnare i 1231-serien kan kopplas med varandra och därmed kan individuella brandvarnaresystem skapas.

 

Produktegenskaper för brandvarnare Deltronic PX-1231

 • Obegränsat antal enheter kan sammankopplas med möjlighet till zonindelning och 256 kanaler 
 • Professionell radioteknik (868 MHz) med imponerande räckvidd 
 • Marknadens lägsta strömförbrukning dvs. längst batterilivslängd 
 • Enkel och snabb installation - anslut batteriet - klart! 
 • Intelligent testfunktion med “Easy test”-knappen 
 • Låg batterivarning sammankopplas till alla enheter 
 • Regelbunden självkalibrering och avancerat digitalt störningsfilter 
 • Förlarm innan fullt larm, Prioriterat eller fördröjt larm samt larmminne
Specifikation
Leveranstid Lagervara
Varumärke Deltronic
Garanti 5 år
Typ av varnare Optisk rökvarnare
Certifikat CE
Godkänd Ja
Certifierad produkt SS-EN 14604 - Brandvarnare
Frekvens 868 Mhz
Sammankopplingsbar Ja, trådlös
Pausfunktion Ja
Strömkälla Utbytbart batteri
Batteritid 1 år
Batteristorlek 9V / 6LF22
Färg Vit
Produktvikt (kg) 0.3000
Ett av larmen har larmat vid samma tid två nätter i rad, ingen rök eller värme i närheten?
Det handlar förmodligen om fellarm eller så kan det handla om en varningssignal för låg batterispänning. Vi rekommenderar i första hand att följa anvisningar i vår guide om falsklarm samt byta batterier.
Har ca: 30 st pr-1211 som skall prata med varann. Får oftast inte alla att larma vid tester, vad kan det bero på? de flesta blir 10 år gamla i mars 2020 kan det vara en orsak. Hur mycket bättre är px-1231? är det ett bättre alternativ om vi skall byta? Är det lämpligt att ha så många samankopplade? Thomas
Hej Thomas, Brandvarnare bör bytas senast efter 10 år, därför rekommenderar jag att du byter ut dina brandvarnare istället för att försöka gå igång de som strular. PX-1231 och framförallt PHTX-8231, som dessutom har inbyggt 10-års batteri, temperaturvarnare...
Jag har en en och en halvplans villa. Mellan källare och första plan har jag betongbjälklag, Om jag köper hopkopplingsbara brandvarnare fungera det med betongbjälklaget?
Att man har betongbjälklag är inte ovanligt och det ska fortfarande fungera att koppla ihop brandvarnare på olika plan. Däremot kommer balkongväggar och bjälklag att minska räckvidden och / eller öka strömförbrukningen i brandvarnarna.
Vad är skillnaden mellan olika brandvarnare från FireAngel, Deltronic PX, HX, PHX, PHTX-serien, Houseguard Origo och Firephant?
Samtliga brandvarnare håller mycket hög kvalitet och uppfyller gällande godkännanden som CE-märkning och standarder som EN 14604. Samtidigt finns stora skillnader gällande pris och funktionalitet, nedan en överblick över de viktigaste skillnaderna
Varför bör man skaffa sammankopplingsbara brandvarnare?
Med sammankopplingsbara brandvarnare i hemmet kan man känna sig tryggare. Om du har en större bostad med många rum, stängda dörrar eller en bostad med flera våningar bör du ha sammankopplingsbara brandvarnare. I händelse av brand på nedre våningen skickar en trådlöst brandvarnare en radiosignal till de övriga kopplade brandvarnarna, t ex i sovrum på övervåningen. Larmar en brandvarnare så larmar alla helt enkelt.
Jag har bestämt mig för att skaffa brandvarnare i Deltronic X-serien. Det ska vara tre brandvarnare, en i garaget och två i huset. De ska vara hopkopplade. Hur många brandvarnare måste ha repeater-funktion?
En repeaterfunktion innebär att en varnare fungerar som en brygga som skickar ett mottaget larm vidare, och därmed ökar räckvidden i ett brandvarnaresystem avsevärt. En repeaterfunktion kan behövas i större villor och lägenheter, om det finns tjocka betongväggar, eller om man vill koppla ihop olika våningar eller huskroppar. Alla varnare behöver inte ha repeaterfunktion utan endast den eller dem som ska fungera som en "brygga".
Vad har Deltronic PX-1231 för räckvidd?
Räckvidden beror alltid på de specifika förhållanden på plats, men kan vara ända upp till 500 m (!) i öppen terräng och utan radiostörningar. I de flesta fall är räckvidden över 100 m. Räckvidden är sällan något problem inom normala bostadshus, eller...
Vad är diametern på Deltronic PX 1231?
Diametern på samtliga brandvarnare i Deltronic 1231- och 8231-serien är 100 mm.
Vilka skillnader finns mellan brandvarnare från Deltronix PX-serie och Housegard Origo-serie
Både Housegard Origo och Deltronic PX-serie är högkvalitativa, sammankopplingsbara brandvarnare, som vi rekommenderar till bostäder. Samtidigt finns ett antal skillnader mellan dessa två modeller.
Fick du inte svar på din fråga?
Write Your Own Review
Du recenserar:Brandvarnare Deltronic PX-1231 Sammankopplingsbar
Your Rating