Brandstege Jimmy Fasad 4 - 15 m

JIMMY FASAD är en lätt, stark och smidig brandstege som finns i längder mellan 4 och 15 meter. Stegen är avsedd för villor, radhus och flervåningshus, den väger bara fem kilo i den vanligaste modellen och är därför lätt att handskas med. Utrymningsstegen har rejäla och greppvänliga fotsteg och klarar en belastning om 1500 kg. 

JIMMY FASAD skickas direkt från vår leverantör och skickas normalt inom en vecka, observera att längderna över 10 meter är beställningsvara med längre leveranstid.

Ordinarie pris 1 895,00 kr Från 1 895,00 kr 1 516,00 kr
 
 • Produkten rekommenderas av If
 • Kompetent kundservice
 • 15 dagars öppet köp
Lagervara

Produktinformation brandstege Jimmy Fasad

Jimmy Fasad är en lätt, stark och smidig räddningsstege för hem- och kontorsbruk. Stegen är närmast avsedd för villor, radhus och flervåningshus. Jimmy Fasad väger bara fem kilo i den vanligaste modellen och är därför lätt att handskas med. Räddningsstegen har rejäla och greppvänliga fotsteg och klarar en belastning om 1500 kg. Tillverkad i Sverige enligt svenskt patent nr 34-308. Jimmy Fasad levereras komplett med krokar och öglor.

 

Vilken längd behöver jag?

Lämplig längd på stegen är avståndet från fönstret till marken plus minst 50 cm. Om du inte kan mäta längden från fönstret ner till marken, kan du uppskatta längden enligt följande: i normalfall är det ca 3,5 - 5,0 meter från fönstret på andra våningen till marken, för varje våning utöver det tillkommer ca 2,5 - 3,5 meter.

Våning

  Längd i meter

  Antal steg

 Förpackningsmått
B x D x H (cm)

Vikt (kg)

 1 4 m 10 38 x 29 x 21 4,4
2 5 m 13 38 x 29 x 27 5,5
2 6 m 16 38 x 29 x 32 6,6
3 7 m 19 38 x 29 x 37 7,7
3 8 m 22 38 x 29 x 42 8,8
3 9 m 25 38 x 29 x 47 9,9
4 10 m 28 38 x 29 x 53 11,0
4 11 m 31   12,1
4 12 m 34   13,2
5 13 m 37   14,3
5 14 m 40   15,4
5 15 m 43   16,5

 

Teknisk specifikation

 • Banden av vävd polyester har en brottstyrka på 1.600 kg, de vita stegen är av åldringsbeständigt plastmaterial med halkskydd. Stegen är belastningstestad för 1.600 kg av Sveriges Provnings- och Forskningsinstitut (SP).
 • Avstånd från öglorna (fästningspunkten) till första steget ca 100 cm
 • Avstånd mellan stegen: 34 cm
 • Stegyta: 12 x 35 cm
 • Färg på steg: Vit
 • Brottstyrka per band: 1.600 kg
 • Färg på band: Orange
 • Levereras komplett med 2 st krokar och 2 st öglor.
  

Montage av Jimmy Fasad

Installation

Jimmy Fasad fästes med två öglor som fästningspunkter. I kartongen medföljer två fästkrokar. Dessa skall fästas om möjligt ovanför fönstret på insidan i det rum där den skall användas. Tänk på avståndet mellan översta steget och in fästningsringarna är en meter av totallängden. Översta steget skall om möjligt hamna ca 30-40 cm nedanför fönstret, använd förlängningssats om så behövs.

Man kan naturligtvis fästa Jimmy Fasad på balkongräcken eller andra ställen med hjälp av karbinhakar eller dylikt, observera dock att det är viktigt att fästpunkterna är tillräckligt stabila för att bära en eller flera personer.

Ladda ner monterings- och bruksanvisning (PDF) 

 

Användning av Jimmy Fasad

Tack vare stegens konstruktion och smidiga material kan den inte trassla ihop sig. Den hänger rakt och är omedelbart klar för användning. Vid användning hängs stegen upp i fästkrokarna, varefter hela förpackningen kastas ut. Konstruktionen gör att stegen hamnar i rätt läge utan att trassla sig och kan därför användas omedelbart. 

RekommendationVid utklättring ur fönstret kan det kännas stabilare och tryggare om hålla i stegbanden samtidigt som du klättrar ut. Förlängningssats kan då behövas för att översta steget skall hamna på lämpligt avstånd under fönsterkant, annars finns risk att översta steget blockerar dig från att klättra ut mellan banden.

 

 
Specifikation
Leveranstid Lagervara
Varumärke Jimmy Fasad
Tillverkningsland Sverige
Certifikat CE
Godkännanden Statens Provningsanstalt (SP), Sverige
Produktvikt (kg) 5
Vi har 468 cm från fönsterbläcket till marken. Är det då bättre att ha en för lång brandstege eller att den slutar innan marken?
Anledningen är att stegen ska monteras och att det kan ta ytterligare några decimeter från längden (t ex om man fäster krokarna på insidan ovanpå föntret). I ditt fall skulle vi därför rekommendera en Jimmy Fasad i längd 5 meter.
Kan man montera en Jimmy Fasad brandstege inomhus, stänga fönstret men ha stegen hängande eller hur gör man om man vill att stegen alltid ska vara på plats? Kan man korta ner från 4 till 3 meter?
Det är inget problem att ha en Jimmy Fasad brandstege fast installerat inomhus och det är inte heller något problem att korta klippa av några steg om man skulle vilja göra det. Om du vill skulle vi även kunna leverera en kortare stege till dig till samma pris som 4-m modellen. Kontakta oss i så fall gärna.
Hur länge beräknas en Jimmy Fasad brandstege hålla innan man bör byta ut den?
Materialet (plasten och banden) har en livslängd på ca 30-35 år, under förutsättning att den under hela tidsperioden har förvarats torrt och inte utsetts för solljus. Vår rekommendation är att man byter ut en Jimmy Fasad senast efter 25 år.
Om man beställer en 12 m brandstege Jimmy Fasad, hur fort kan man få den till levererad?
Alla längder av Jimmy Fasad finns i lager för omgående leverans. Om du beställer idag skickas den imorgon fredag och borde vara framme på måndag eller senast på tisdag. 
Hur stor är förpackningen på brandstege Jimmy Fasad 7 meter?
Förpackningen för brandstege Jimmy Fasad är 38 x 29 x 37 cm stor. Observera att du hittar samtliga mått för brandstegen inklusive förpackningen för samtliga längder på produktsidan.
Jag har 3,65 meter från marken till underkant på fönsterblecket. Vilken längd bör jag välja eller är det bättre med en för lång?
Längden beror lite på var du kommer att fästa brandstegen. Om du fäster Jimmy Fasad ovanpå fönstret, vilket rekommenderas för att enklast kunna komma på stegen, borde det räcka med 5 meter. Om du fäster Jimmy Fasad under fönstret räcker det uppenbarligen även med 4 meter.
Jag köpte en Jimmy Fasadstege och en sats förlängning. När jag testar avståndet till första steget blir det för långt vid fäste under fönster och för kort vid fäste över fönster. Kan man fästa krokarna på var sida av fönstret istället där det finns reglar så blir av ståndet bra? Fönstret är dessutom ett vridfönster så man måsta komma emellan banden för stegen och ha dom att hålla sig i.
Det går naturligtvis bra att fästa brandstegen Jimmy Fasad även vid sidan av fönstret, det enda viktiga är dels att fästpunkterna (krokarna) sitter fast ordentligt och dels att det är så lätt som möjligt att klättra på stegen. 
Vad ska man välja, brandstege eller räddningslina?
Det finns ingen allmängiltig rekommendation om man ska välja en brandstege eller en räddningslina utan man ska välja utifrån sina egna förutsättningar. Följande punkter bör man dock tänka på vid val av lämplig evakueringsutrustning.
Vi bor i en lägenhet på 8:e våningen med balkong och undrar om det finns brandstege som skulle passa?
För utrymning från 8:e våningen behöver man en brandstege med en längd på ca 25 meter, och det finns inga brandstegar som är såpass långa. Anledningen är att brandstegen skulle bli väldigt stor, tung och otymplig, och att utrymningen inte skulle kunna...
Vi bor på tredje våningen i ett flerfamiljshus och det finns fönster under alla våra fönster. Finns det någon risk att fönsterna på våningarna under går sönder när man klättrar förbi dem? Belastningen sker väl mot väggen/fönstret när man använder stegen?
Brandstege Jimmy Fasad är tillverkad i plast och nylon och har inga vassa kanter, risken att den slår sönder ett fönster på en underliggande våningsplan är därmed betydligt mindre än med andra brandstegar (som är gjorda i metall och/eller har spetsiga avståndshållare), även om den inte kan uteslutas helt. Om man är lite försiktigt bör det inte vara någon fara och oavsett är det allra viktigaste att man kan ta sig ner till marken på ett säkert sätt (med en brandstege).
Går det att köpa till extra krokar att montera brandstege Jimmy Fasad vid ytterligare ett fönster / en balkong? Jag bor i ett hus av betong, är det ett problem?
Det är absolut inget problem utan tvärtom någonting som rekommenderas. Du kan köpa fler extrakrokar här (säljs i tvåpack). Det är vidare inget problem att borra i betong (med en betongborr) och tvärtom garanterar det en bra hållbarhet av krokarna.
Hej! Jag är intresserad av att köpa er brandstege. Jag kommer behöva ca. 15 m stege. Hur stor plats tar den ihop packad? Tack på förhand! Vänliga hälsningar Emelie
Hej Emelie, När du inte använder stegen så förvaras den ihoprullad så den tar inte så mycket palts, det blir mest på höjden. Tyvärr så kan vi inte ge dig exakta mått då dessa skickas direkt från leverantören. Räkna med ca 60 cm brett och 60-70 cm högt...
Kan jag montera brandstege Jimmy Fasad på balkongräcket?
Hej, Går det att fästa brandstege Jimmy Fasad i balkongräcke? Per
Det är principiellt fullt möjligt att montera Jimmy Fasad på balkongräcket, förutsatt att räcket är fast förankrat.
Vi har sovrummen på andra våningen och här sitter samtliga fönster i snedtak, således även vinklade fönster. Är det ändå möjligt med stegen? Går den att fästa i nederkant på fönstret lika gärna som i överkant?
Jimmy Fasad monteras med två medföljande fästkrokor som kan monteras antingen över eller under fönster samt på både in- och utsidan. Fördelen med att montera Jimmy Fasad ovanpå ett fönster är att det är lättare (läs säkrare) att komma på stegen och börja klättra ner. Så länge man montera krokarna på samma höjd kommer Jimmy Fasad att hänga ner rakt (om man inte har en sned underkant på fönstret och monterar krokarna på insidan av fönstret).
Fick du inte svar på din fråga?
Write Your Own Review
Du recenserar:Brandstege Jimmy Fasad 4 - 15 m
Your Rating