Brandstege Jimmy Fasad 4 - 15 m

Rating:
0% of 100

JIMMY FASAD är en lätt, stark och smidig brandstege som finns i längder mellan 4 och 15 meter. Stegen är avsedd för villor, radhus och flervåningshus, den väger bara fem kilo i den vanligaste modellen och är därför lätt att handskas med. Utrymningsstegen har rejäla och greppvänliga fotsteg och klarar en belastning om 1500 kg. 

JIMMY FASAD skickas direkt från vår leverantör och skickas normalt inom en vecka, observera att längderna över 10 meter är beställningsvara med längre leveranstid.

Från 1 516,00 kr Ordinarie pris 1 895,00 kr
 
 • Produkten rekommenderas av If
 • Kompetent kundservice
 • 15 dagars öppet köp

Produktinformation brandstege Jimmy Fasad

Jimmy Fasad är en lätt, stark och smidig räddningsstege för hem- och kontorsbruk. Stegen är närmast avsedd för villor, radhus och flervåningshus. Jimmy Fasad väger bara fem kilo i den vanligaste modellen och är därför lätt att handskas med. Räddningsstegen har rejäla och greppvänliga fotsteg och klarar en belastning om 1500 kg. Tillverkad i Sverige enligt svenskt patent nr 34-308. Jimmy Fasad levereras komplett med krokar och öglor.

 

Vilken längd behöver jag?

Lämplig längd på stegen är avståndet från fönstret till marken plus minst 50 cm. Om du inte kan mäta längden från fönstret ner till marken, kan du uppskatta längden enligt följande: i normalfall är det ca 3,5 - 5,0 meter från fönstret på andra våningen till marken, för varje våning utöver det tillkommer ca 2,5 - 3,5 meter.

Våning

  Längd i meter

  Antal steg

 Förpackningsmått
B x D x H (cm)

Vikt (kg)

 1 4 m 10 38 x 29 x 21 4,4
2 5 m 13 38 x 29 x 27 5,5
2 6 m 16 38 x 29 x 32 6,6
3 7 m 19 38 x 29 x 37 7,7
3 8 m 22 38 x 29 x 42 8,8
3 9 m 25 38 x 29 x 47 9,9
4 10 m 28 38 x 29 x 53 11,0
4 11 m 31   12,1
4 12 m 34   13,2
5 13 m 37   14,3
5 14 m 40   15,4
5 15 m 43   16,5

 

Teknisk specifikation

 • Banden av vävd polyester har en brottstyrka på 1.600 kg, de vita stegen är av åldringsbeständigt plastmaterial med halkskydd. Stegen är belastningstestad för 1.600 kg av Sveriges Provnings- och Forskningsinstitut (SP).
 • Avstånd från öglorna (fästningspunkten) till första steget ca 100 cm
 • Avstånd mellan stegen: 34 cm
 • Stegyta: 12 x 35 cm
 • Färg på steg: Vit
 • Brottstyrka per band: 1.600 kg
 • Färg på band: Orange
 • Levereras komplett med 2 st krokar och 2 st öglor.
  

Montage av Jimmy Fasad

Installation

Jimmy Fasad fästes med två öglor som fästningspunkter. I kartongen medföljer två fästkrokar. Dessa skall fästas om möjligt ovanför fönstret på insidan i det rum där den skall användas. Tänk på avståndet mellan översta steget och in fästningsringarna är en meter av totallängden. Översta steget skall om möjligt hamna ca 30-40 cm nedanför fönstret, använd förlängningssats om så behövs.

Man kan naturligtvis fästa Jimmy Fasad på balkongräcken eller andra ställen med hjälp av karbinhakar eller dylikt, observera dock att det är viktigt att fästpunkterna är tillräckligt stabila för att bära en eller flera personer.

Ladda ner monterings- och bruksanvisning (PDF) 

 

Användning av Jimmy Fasad

Tack vare stegens konstruktion och smidiga material kan den inte trassla ihop sig. Den hänger rakt och är omedelbart klar för användning. Vid användning hängs stegen upp i fästkrokarna, varefter hela förpackningen kastas ut. Konstruktionen gör att stegen hamnar i rätt läge utan att trassla sig och kan därför användas omedelbart. 

RekommendationVid utklättring ur fönstret kan det kännas stabilare och tryggare om hålla i stegbanden samtidigt som du klättrar ut. Förlängningssats kan då behövas för att översta steget skall hamna på lämpligt avstånd under fönsterkant, annars finns risk att översta steget blockerar dig från att klättra ut mellan banden.

 

 
Specifikation
Leveranstid Lagervara med omgående leverans
Tillverkningsland Sverige
Certifikat CE
Testinstitut Statens Provningsanstalt (SP), Sverige
Produktvikt (kg) 5
Customer Questions
Hej! Jag är intresserad av att köpa er brandstege. Jag kommer behöva ca. 15 m stege. Hur stor plats tar den ihop packad? Tack på förhand! Vänliga hälsningar Emelie

Hej Emelie, När du inte använder stegen så förvaras den ihoprullad så den tar inte så mycket palts, det blir mest på höjden. Tyvärr så kan vi inte ge dig exakta mått då dessa skickas direkt från leverantören. Räkna med ca 60 cm brett och 60-70 cm högt...

Vi har 468 cm från fönsterbläcket till marken. Är det då bättre att ha en för lång brandstege eller att den slutar innan marken?

Hej Jenny, Principiellt rekommenderar vi alltid att köpa en lite längre brandstege. Anledningen är att stegen ska monteras och att det kan ta ytterligare några decimeter från längden (t ex om man fäster krokarna på insidan ovanpå föntret). I ditt fall...

Vi bor i en lägenhet på 8:e våningen med balkong och undrar om det finns brandstege som skulle passa?

För utrymning från 8:e våningen behöver man en brandstege med en längd på ca 25 meter, och det finns inga brandstegar som är såpass långa. Anledningen är att brandstegen skulle bli väldigt stor, tung och otymplig, och att utrymningen inte skulle kunna...

Vi bor på tredje våningen i ett flerfamiljshus och det finns fönster under alla våra fönster. Finns det någon risk att fönsterna på våningarna under går sönder när man klättrar förbi dem? Belastningen sker väl mot väggen/fönstret när man använder stegen?

Hej Camilla,Tack för ditt meddelande.Brandstege Jimmy Fasad är tillverkad i plast och nylon och har inga vassa kanter, risken att den slår sönder ett fönster på en underliggande våningsplan är därmed betydligt mindre än med andra brandstegar (som är ...

Kan jag montera brandstege Jimmy Fasad på balkongräcket?
Hej, Går det att fästa brandstege Jimmy Fasad i balkongräcke? Per

Det är principiellt fullt möjligt att montera Jimmy Fasad på balkongräcket, förutsatt att räcket är fast förankrat.

Vi har sovrummen på andra våningen och här sitter samtliga fönster i snedtak, således även vinklade fönster. Är det ändå möjligt med stegen? Går den att fästa i nederkant på fönstret lika gärna som i överkant?

Hej Sandra, Jimmy Fasad monteras med två medföljande fästkrokor som kan monteras antingen över eller under fönster samt på både in- och utsidan. Fördelen med att montera Jimmy Fasad ovanpå ett fönster är att det är lättare (läs säkrare) att komma på...

Kan man öva med brandstegen Jimmy Fasad? Dvs släppa ut den och sedan rulla/fälla ihop den igen?

Hej Malin, Ja, det går alldeles utmärkt att öva utrymningen med Jimmy Fasad. Det är enkelt att packa ihop den igen efteråt. Mvh /Marc

Utanför vårt fönster där Jimmy fasad är tänkt att placeras har vi ca 1,5-2m snedtak till hängränna och sedan 6 m ner till marknivå. Är det problematisk att klättra på stegen då den ligger på snedtaket?

Hej Martin,Nej, det är inte problematiskt på något sätt. Tvärtom gör Jimmy Fasads kraftiga steg att det är relativt enkelt att klättrar ner över kanten om man jämför med andra brandstegar på marknaden.Vänlig hälsning,/Marc

Angående Jimmy Fasad 4 meter: Är det den totala längden från fästöglorna till sista steg? Vilket är avståndet mellan stegen? Hur långt är det från fästöglorna till första steg?

Hej Roland, Ja. den totala längden är 4 meter. Stegavstånd är 35 cm.  Avstånd från öglorna (fästningspunkten) till första steget är 90 cm. Mvh Magnus

Fick du inte svar på din fråga?
Write Your Own Review
Du recenserar:Brandstege Jimmy Fasad 4 - 15 m
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!