JavaScript seems to be disabled in your browser.
Du måste ha JavaScript aktiverat i din webbläsare för att kunna använda funktionaliteten på denna hemsida.

0,00 kr

Rekommenderat brandskyddspaket till fritidshus

Detta brandskyddspaket innehåller produkterna som du behöver för att brandsäkra ditt fritidshuset med en boyta på max 55 kvm: en brandvarnare, en sex kilo pulversläckare och en brandfilt.

Läs i produktbeskrivningen nedan varför vi rekommenderar just dessa produkter, och hur många av varje som du bör ha i just ditt fritidshus.

0,00 kr

Brandlarm med temperaturvarnare 1-pack Housegard Origo™ sammankopplingsbar   (+279,20 kr)

0,00 kr

Från: 917,60 kr

Till: 1 803,20 kr

Ladda ner produktblad (PDF)

Om brandskyddspaketet till fritishuset

Paketet baseras på följande rekommendationer

Rekommenderat produkt   Rekommenderad modell   Rekommenderat antal och placering
Brandvarnare   I ett fritidshus som är mindre än ca 55 kvm räcker det oftast med en enda brandvarnare. Housegard Origo är en brandvarnare av hög kvalité och driftsäkerhet.   En brandvarnare täcker en yta på maximalt 55-60 kvm, och ett minsta antal brandvarnare kan därför beräknas utifrån fritidshusets storlek. Dessutom bör man ha minst en brandvarnare per våningsplan. För att en brand upptäcks så tidig som möjlig, rekommenderas att man har brandvarnare i de rummen där bränder i vanliga fall uppstår, såsom kök, vardagsrum och matsal. Och slutgiltigen rekommenderas det att brandvarnare finns i sovrummen för att säkerställa att de boende hör larmet även vid djup sömn och stängd dörr. Brandvarnare ska alltid placeras högst upp på taket och i mitten av rummet. Även i ett mindre fritidshus är det inte ovanligt att ha 2-3 brandvarnare.
Brandsläckare   Till bostäder oavsett storlek rekommenderas en brandsläckare med 6 kg pulver, eftersom pulver har en överlägsen släckeffektivitet. Vi rekommenderar en modell med en släckeffektivitet på 55A, vilket är den högsta på marknaden och ca 40% högre än de flesta andra brandsläckare.    Vi rekommenderar att brandsläckaren inte göms i förråd utan monteras lätt tillgänglig och synlig i lägenhetens hall, kök, vardagsrum eller annan central belägen plats. 
Brandfilt   En brandfilt är ett effektivt släckredskap för mindre bränder, till exempel på spisen, som inte smutsar ner omgivningen som en pulversläckare.    I ett mindre fritidshus räcker det med en brandfilt, som dock bör placeras synlig och lätt tillgänglig på ett centralt ställe i bostaden, förslagsvis i köket. Men har ditt fritishus däremot en öppenspis så vore det ändå klokt att utrusta stugan med ett brandsläckare. 

Lagerstatus Lagervara med omgående leverans
CE märkning Ja
Godkännanden CE

Du kanske även är intresserad av följande produkt(er)?

Rekommenderat brandskyddspaket till mindre villor
Rekommenderat brandskyddspaket till mindre villor

Från: 2 416,04 kr

Till: 3 401,95 kr

Mer information