Brandskydd på båten

Hos oss hittar du utrustningen som gör din båt säker. Enligt rådande säkerhetsföreskrifter för fritidsbåtar med motor på över 20 hk eller om du har anordning med öppen låga t. ex. båtkök ombord måste du ha minst en godkänd brandsläckare. Om båten är längre än 10 m ska du ha minst två släckare. Det finns olika typer av brandsläckare och på den här sidan har vi valt ut de som passar bäst att ha på båten. För mer information om vilka olika brandsläckare som finns och vad man ska tänka på rekommenderar vi att du läser vår guide om brandsläckare. Houseguard erbjuder praktiska skåp för brandsläckare som är robusta och vattentäta. Dessa kan monteras på väggen vilket gör att brandsläckare sitter säkert även i tuffa båtmiljöer och vid hamnar och kajer. Med rätt brandsläckare så ökar säkerheten på båten väsentligt och en liten brand kan stoppas i tid innan den sprids vidare. Har du frågor om brandskydd i båtar, välkommen att kontakta vår kundtjänst – vi hjälper dig.

Brandvarnare och släckutrustning

Har du inombordare bör du också installera en fast släckningsanläggning i motorrummet, eftersom det är svårt att komma åt med en handbrandsläckare. Godkända handbrandsläckare ombord ska vara CE- märkta med minst effektivitetsklass 13A 70BC. Det betyder att den innehåller minst 2 kg pulver. Detta gäller även om du har ett fast släckningssystem.

Att installera gasvarnare och brandvarnare på båten är också en mycket god investering. Läs mer om vilken säkerhetsutrustning för båtar som vi erbjuder här nedan, välkommen!

Visa som Rutnät Listvy

20 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering
Visa som Rutnät Listvy

20 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering