JavaScript seems to be disabled in your browser.
Du måste ha JavaScript aktiverat i din webbläsare för att kunna använda funktionaliteten på denna hemsida.

Fallskydd

Skador i samband med fall från trappor eller möbler är mycket vanliga från 6 månaders ålder. Men med trappgrindar och barngrindar kan fallolyckor förhindras. Vi har lite olika barngrindar i vårt sortiment. Lindam har en enkel, klassisk barngrind med automatisk stängning och säkerhetslås som är en barnlek att öppna för vuxna men svårt för barn. Lascal har en diskret hoprullningsbar barngrind i transparent svart eller transparent vit. Gemensamt för alla våra barngrindar är att de är enkla att montera vid antingen trappöppningen eller väggen till trappöppningen.

Förhindra fallolyckor för barn

  • Trappgrindar eller barngrindar, både ovanför och nedanför trappan, kan förhindra fallolyckor.
  • Enligt Boverkets regler ska det finnas godkända säkerhetsbeslag på fönster- och balkongdörrar såsom fönsterkedjor och vädringsbeslag så att barn inte kan få upp dem.
  • Mindre barn trillar och slår sig ofta, skaffa därför hörnskydd och kantskydd för att skydda dem.
  • Skruva fast skåp och hyllor som det går att klättra upp med hjälp av en möbelankare, så att barnet inte riskerar att få dem över sig.
  • Se till att den höga barnstolen är stabil. Fäst den gärna i matbordet för det minskar risken för fallolyckor. Det finns särskilda barnstolsremmar som är till för att koppla fast höga barnstolar i bord.
  • Många fallolyckor bland små barn inträffar när barnet försöker klättra ur spjälsängen. Sänk därför botten i spjälsängen när barnet kan sitta, stå på knä eller dra sig upp.

 

 

25 artiklar

Rutnät  Lista 

Fallande ordning
per sida
Fallande ordning
per sida