Andningsmask för hjärt-lungräddning

Andningsmasken används för effektiva inblåsningar vid hjärt-lungräddning. När den som gör inblåsningar använder en andningsmask kommer hen på bättre avstånd från den drabbade, vilket gör det mycket lättare att se hur bröstkorgen höjer och sänker sig. Masken är utrustad med ett utbytbart envägsfilter, som skyddar både livräddaren och den drabbade vid konstgjord andning. 

En andningsmask används också med fördel vid hjärt-lungräddning med så kallad 2-räddarteknik. Då hjälps två personer åt med hjärt-lungräddningen för att orka utföra HLR med kvalitet tills ambulansen kommer.

124 kr Ordinarie pris 155 kr
+
 • Produkten rekommenderas av If
 • Kompetent kundservice
 • 15 dagars öppet köp
 • Tillgänglighet: I Lager
 • Lagervara med omgående leverans

Produktegenskaper för andningsmask Laerdal

Innehåll

 • 1 st andningsmask Standard i hård plastfodral.
 • 1 st engångsventil
 • Förutom andningsmasken i standardutförande finns även en andningsmask med syrgasnippel, en ventil som kan kopplas till syrgas. En andningsmask är ett perfekt komplement till arbetsplatsens hjärtstartare och bör förvaras i närheten eller i samma väska.

Användning av andningsmask

 1. Veckla ut masken genom att trycka med tummarna på maskens kanter.
 2. Placera masken över den drabbade personens näsa och mun med den spetsiga sidan över näsan.
 3. Tryck ner och håll fast masken med båda händerna på varsin sida så att inte luften läcker ut.
 4. Andas ett vanligt andetag och sluta när du ser bröstkorgen höja sig.
 5. Efter två andetag är det dags för kompressioner. Om ni är två på plats kan en av er sköta kompressionerna medan den andra ger konstgjord andning. Så kallad 2-räddarteknik.

Rengöring

Byt ut engångsventilen efter att masken har använts. Själva masken är återanvändningsbar och enkel att rengöra. Tvätta och skrubba masken med varmt vatten och tvål. Skölj med rent vatten och låt ligga 10 minuter i klorin för hushållsbruk (1:64-lösning). Skölj igen och låt den lufttorka. Du kan även använda desinfektionsservetter eller flytande desinfektionsmedel.

Specifikation
Leveranstid Lagervara med omgående leverans
CE märkning Ja
Produktvikt (kg) 0.2000
Skriv din egen recension
Du recenserar:Andningsmask för hjärt-lungräddning
Customer Questions
Hur använder man andningsmasken till hjärt- och lungräddning?

Användning av andningsmask Veckla ut masken genom att trycka med tummarna på maskens kanter. Placera masken över den drabbade personens näsa och mun med den spetsiga sidan över näsan. Tryck ner och håll fast masken med båda händerna på varsin sida...

Fick du inte svar på din fråga?