Alkotest Alco 0,2 promille 2-pack

Alkomätaren Alco 0,2 är en engångstmätare för att kontrollera om promillehalten är över eller under den i Sverige tillåtna gränsen av 0,2 promille. Alco 0,2 är mycket enkel att använda.

Observera att i många länder i Europa ligger gränsen vid 0,5 promille, köp därför alkomätare Alco 0,5 om du ska köra utomlands.

Specialpris 76,00 kr Ordinarie pris 95,00 kr
 
 • Produkten rekommenderas av If
 • Kompetent kundservice
 • 15 dagars öppet köp
Lagervara

Om alkomätare

Statistiken talar ett tydligt språk: Varje dag finns ca 15 000 rattfyllerister på vägarna! Varje år åker ca 27 000 personer fast för rattfylleri. Ca 20 % av alla dödsolyckor är alkoholrelaterade, ca 50 % av alla singelolyckor (med bil) var alkoholrelaterade och ca 30 % av omkomna cyklister var alkoholpåverkade.

Att inte dricka alls är i samband med körning är förstås det bästa alternativet. Hur kroppen förbränner alkohol är dels olika från person till person men också från dag till dag. Det är för många faktorer som spelar in och som påverkar resultatet för att man enkelt ska kunna räkna sig till om man ligger över eller under gränsvärdet. En pålitlig alkomätare är en billig försäkring för att säkerställa att man inte sätta sig själv och andra i livsfara och blir av med sitt körkort. Eller har du råd att vara utan ditt körkort?

Dessvärre finns många opålitliga alkomätare på marknaden. Hos oss hittar du endast testade och godkända alkomätare, bland annat av gällande EN standarder och rekommendationer från MHF (Motorförarnas helnykterhetsförbund).

Kom ihåg: Don't drink and drive!


Produktegenskaper för alkomätare Alco 0,2

 • Alkomätaren är avsedd för personlig kontroll av promillehalt.
 • Alkomätaren är lätt att använda och enkel att förstå.
 • Alkotestaren använder sig av kemisk mätning. Den kemiska mätaren är dock ingen precisionsmätare utan ger en indikering om man ligger över eller under den lagliga gränsen. Ansvaret för att inte överskrida den lagliga gränsen ligger alltid hos föraren.
 • Testet kan bara användas en gång.
 • Mätaren ska användas innan utgången av bäst-före-datum.
 • Testet innehåller frätande kemikalier och innehållet bör inte komma i kontakt med kläder, hud eller ögon.Förpackningen innehåller instruktioner och testutrustning.

  Certifié par LNE / NF    Approved 2017 according to EU, SV and NO standards   Gröna Punkten

"Pålitlig” enligt MHFs produktomdömen 2017.

  Produkten är godkänd och certifierad i Europa.
Indicateur Ethylotest chimique Norme NF X20-702 Part No: 010F-1-0010. Manufacturer’s No. 17/01 
  Godkänt enligt standard för Europa, Sverige och Norge sedan 2017.   Gröna Punkten visar att vi som företag tar ansvar för vårt förpackningsavfall.

 

Användning av alkomätare Alco

Det är mycket enkelt att använda alkomätaren Alco.

 1. Vänta i minst 10 minuter efter intag av mat, dryck, medicin eller rökning innan du använder testet. Använd inte testet om kristallerna redan är gröna.
 2. Säkerställa att temperaturen i teströret är rätt (+10 - +40 C). Håll teströret i dina händer i ca 15 sekunder.
 3. Tryck hårt på plastspetsarna, som är i vardera ände av teströret för att tränga igenom aluminiummembranet och använd sedan testet omedelbart.
 4. Andas in djupt och blås sedan långsamt och kontinuerligt in i röret i pilens riktning, till den röda rektangeln helt bleknar.
 5. Vänta tills den bleka rektangeln blir röd igen, men inte längre än 10 minuter, innan du tolkar resultatet. 
 6. Använd färgkartan (bild 2) för att tolka resultatet. Om du har mer alkohol i andningsluften än det tillåtna gränsvärdet (0,2 promille), kommer kristallerna att bli gröna (bild 2-2). Har du lägre alkoholhalt, kommer kristallerna att förbli gula (bild 2-1).
 7. Alkomätaren Alco är en engångstest, som inte kan användas igen. Släng därför teströret efter användning.

 

Bild 1 - Teströret   Bild 2 - Resultatet
Blåsrör   Results
Specifikation
Leveranstid Lagervara
Certifikat CE
CE märkning Ja
Produktvikt (kg) 0.025
Hur länge kan man förvara Alcotest?
Man kan förvara dessa i något år.
Fick du inte svar på din fråga?
Write Your Own Review
Du recenserar:Alkotest Alco 0,2 promille 2-pack
Your Rating